Se spală carnea şi se aşează într-o oală potrivită . Se fierbe carnea la foc potrivit aprox 30 min. în 2 l de apă spumuindu-se bine . Se adaugă apoi zarzavatul tocat fin , ceapa tăiată în sferturi , boabele de piper ,foile de dafin şi 2 linguriţe de sare . Se adaugă roşiile în bulion tocate şi se lasă să fiarbă la foc potrivit 30 min.
Pentru zdrenţe se amestecă făina cu ou , lapte şi praful de cilli . Se adaugă un praf de sare , consistenţa trebuie să fie a aluatului de clătite . Se lasă să se odihnească 30 min apoi se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc clătite din aluat . Se rulează şi se tăie transversal în făsii astfel luând naştere zdrenţele . Se ţin la cald .
Se scoate carnea din supă şi se tăie în bucăţi potrivite fără oase . Se adaugă mazăre aproape de sfârşit şi se fierbe 5 min. Se potriveşte de sare şi piper , şi se adaugă verdeaţa tocată fîn .
Se repartizează zdrenţele şi carnea în farfurii adânci , se toarnă supa şi se ornează cu ardei iute şi câteva frunze de ţelină .
Am incercat-o si-mi PLACE ! Sa trecem peste amanuntul culorii zdntelor din reteta, dar eu stiu de la mama si bunica mea ca zdrentele s obtin turnand usor, cand corba este gata ,,aluatul smantana".
1) Nu este supa ci ciorba toata ziua atat timp cat toate legumele sunt tocate si au ramas bine merci in oala. Ciorba nu este obligatoriu sa fie acra ca sa se numeasca asa, sunt si ciorbe care nu se acresc si tot ciorbe se numesc. Supele sunt cele in care se fierb zarzavaturile intregi (morcov, telina, pastarnac, radacina de patrunjel si ceapa) si care se scot daca facem supa cu galusti, taietei sau fidea, sau se paseaza daca facem supa pasata iar rosiile nu au ce cauta in supa decat in cazul in care facem supa de rosii. Asa ca, asta este ciorba toata ziua. 2) La 800gr de carne(500+300) pui numai 2l de apa??? Pai ce faci aici, tocana? Ar trebui cam 4l de apa ca sa fie ciorba si nu tocana mai ales ca pui destule legume. 3) Foaie de dafin? Deci, pana la urma ce faci ciorba sau tocana? Parca la tocana, la iahnie sau la chiftele marinate se pune foaie de dafin. 4) Clatitele alea tocate le numesti zdrente? Zdrentele adevarate se fac numai din ou, faina si apa si se toarna in fir in ciorba ca sa se faca intr-adevar zdrente, daca nu crezi intreaba orice bucatar sau ia o carte adevarata de bucate si uita-te acolo sa vezi ce inseamna zdrente. Nu mai veniti mai fratilor cu tot felul de inventii nastrusnice pe care nu le mananca nimeni sau le mananca poate ca porcu' fara sa-i pese ce-i acolo, mancare sa fie!
Comentarii (12):
F.bun
Am incercat-o si-mi PLACE !
Sa trecem peste amanuntul culorii zdntelor din reteta, dar eu stiu de la mama si bunica mea ca zdrentele s obtin turnand usor, cand corba este gata ,,aluatul smantana".
1) Nu este supa ci ciorba toata ziua atat timp cat toate legumele sunt tocate si au ramas bine merci in oala. Ciorba nu este obligatoriu sa fie acra ca sa se numeasca asa, sunt si ciorbe care nu se acresc si tot ciorbe se numesc. Supele sunt cele in care se fierb zarzavaturile intregi (morcov, telina, pastarnac, radacina de patrunjel si ceapa) si care se scot daca facem supa cu galusti, taietei sau fidea, sau se paseaza daca facem supa pasata iar rosiile nu au ce cauta in supa decat in cazul in care facem supa de rosii. Asa ca, asta este ciorba toata ziua. 2) La 800gr de carne(500+300) pui numai 2l de apa??? Pai ce faci aici, tocana? Ar trebui cam 4l de apa ca sa fie ciorba si nu tocana mai ales ca pui destule legume. 3) Foaie de dafin? Deci, pana la urma ce faci ciorba sau tocana? Parca la tocana, la iahnie sau la chiftele marinate se pune foaie de dafin. 4) Clatitele alea tocate le numesti zdrente? Zdrentele adevarate se fac numai din ou, faina si apa si se toarna in fir in ciorba ca sa se faca intr-adevar zdrente, daca nu crezi intreaba orice bucatar sau ia o carte adevarata de bucate si uita-te acolo sa vezi ce inseamna zdrente. Nu mai veniti mai fratilor cu tot felul de inventii nastrusnice pe care nu le mananca nimeni sau le mananca poate ca porcu' fara sa-i pese ce-i acolo, mancare sa fie!
SUPER
F.bunagustoasa
Este excelenta!
Cornel
Pare buna . o sa incerc si eu
.....
Pt.mine sunt niste zdrente inedite.Trebuie sa fie o supa gustoasa.De incercat.j.v.
Pare foarte gustoasa, doar ca e ciorbita de vitel, in toata regula, nu supa...