Salata picanta cu broccoli
Ingrediente
4
Preparare
Preparare10 min
Gătire20 min
- Planta de broccoli poate fi cultivata cu succes si in gradina.
Se poate planta primavara sau toamna si are nevoie de un sol ingrasat natural, temperaturi nu foarte ridicate si irigare periodica.
Recoltarea se face inainte ca florile sa se deschida.
Astazi vom gati o salata cu broccoli cules din gradina fermecata... :)
PREPARARE:
Taiem morcovul in rondele foarte
subtiri. Ceapa o tocam marunt.
Le punem apoi pe foc,intr-o tigaie cu
3 linguri ulei si 5-6 linguri cu apa.
Calim pana se inmoaie putin morcovul.
Daca este nevoie ,mai putem adauga
1-2 linguri cu apa.
Adaugam ardeiul taiat rondele, usturoiul
taiat felii subtiri si buchetelele de broccoli
pe care le-am fiert separat in apa cu sare,
timp de 3-4 minute.
Condimentam cu sare, vegeta, piper.
Mai calim 3-4 minute si oprim focul.
Punem totul intr-un bol.
Adaugam patrunjel tocat marunt,
frunze de cimbru verde, si pastaile
de fasole - pe care le-am fiert separat
in apa cu sare timp de 8-10 min.
(De la pastaile de fasole mai mari
eu am folosit numai boabele din interior.)
Stropim salata cu zeama de lamaie si amestecam.
Se poate servi atat calda cat si rece
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
O salata... MINUNATA!
anonymous
Intai sa o incerc
anonymous
GROZAVA SI RACORITOARE ACUM VARA BRAVO
anonymous
Excelent
anonymous
Foarte buna si sanatoasa ,merge si pe post de garnitura.
anonymous
Bun rau
anonymous
E foarte aratoasa salata. Dar nu pui si maioneza(de ulei de masline, e cea mai sanatoasa)
anonymous
Foarte gustoasa si sanatoasa
anonymous
Deliciios
Punctează această reţetă