Planta de broccoli poate fi cultivata cu succes si in gradina. Se poate planta primavara sau toamna si are nevoie de un sol ingrasat natural, temperaturi nu foarte ridicate si irigare periodica. Recoltarea se face inainte ca florile sa se deschida.
Astazi vom gati o salata cu broccoli cules din gradina fermecata... :)
PREPARARE:
Taiem morcovul in rondele foarte subtiri. Ceapa o tocam marunt. Le punem apoi pe foc,intr-o tigaie cu 3 linguri ulei si 5-6 linguri cu apa. Calim pana se inmoaie putin morcovul. Daca este nevoie ,mai putem adauga 1-2 linguri cu apa.
Adaugam ardeiul taiat rondele, usturoiul taiat felii subtiri si buchetelele de broccoli pe care le-am fiert separat in apa cu sare, timp de 3-4 minute.
Condimentam cu sare, vegeta, piper. Mai calim 3-4 minute si oprim focul.
Punem totul intr-un bol. Adaugam patrunjel tocat marunt, frunze de cimbru verde, si pastaile de fasole - pe care le-am fiert separat in apa cu sare timp de 8-10 min. (De la pastaile de fasole mai mari eu am folosit numai boabele din interior.)
Stropim salata cu zeama de lamaie si amestecam. Se poate servi atat calda cat si rece
Comentarii:
O salata... MINUNATA!
Intai sa o incerc
GROZAVA SI RACORITOARE ACUM VARA BRAVO
Excelent
Foarte buna si sanatoasa ,merge si pe post de garnitura.
Bun rau
E foarte aratoasa salata. Dar nu pui si maioneza(de ulei de masline, e cea mai sanatoasa)
Foarte gustoasa si sanatoasa
Deliciios