Se incinge o tigaie, la foc mediu. Se adauga baconul si se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte, pana ce este rumenit. Se scoate si se scurge de ulei pe prosoape de hartie. Se toaca marunt.
Intre timp se amesteca intr-un castronel galbenusul de ou cu mustar si suc de lamaie. Se adauga treptat uleiul, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se continua pana ce se obtine maioneza. Cantitatea necesara este de circa 1/2 ? 2/3 cana.
Se asezoneaza maioneza cu sare, piper, boia, usturoi si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine. Se adauga iaurtul si se amesteca din nou. In final se adauga cozile de homari si se amesteca.
Intre timp se aranjeaza salata pe un platou. Se pune peste ea mixtura de homari si maioneza. Se presara aceasta cu bacon tocat. Se presara deasupra ceapa verde si se serveste.
A folosit homari mici fierti si pastrati in saramura, pe care i-a cumparat de la magazinul grecesc de la Piata Traian. Se gusta salata inainte de a o sara, caci este posibil ca homarii sa fie deja destul de sarati.
In lipsa homarilor, se pot folosi cozi de creveti, decorticate si gatite. Potriviti sunt crevetii mici, gata gatiti, comercializati in saramura si ambalati in borcane. La fel, se pot folosi si raci, chiar si surimi.
Comentarii:
Unde Doamne gasesti homari??? In Anglia, in Franta, in Caraibe etc??!!
Interesant era cum gătești numărul, asa practic e reteta de maioneza cu condimente, nimic deosebit