Se pune la fiert (la foc mare) în ap rece , se las s dea în clocot , se ia spuma , se reduce focul ,se adaug sarea , se mai spumuiete dac este cazul , se adaug morcovi (se poate pune i un ptrunjel rdcin i o ceap , facultativ ) boabele de piper i se las s fiarb la foc mic 30min.
Se adaug cartofii i se mai las 10 min. Se scoate pe un platou zarzavatul i carnea , se las s se rceasc.
Not : în supa rezultat dup ce o strecuram putem pune la fiert nite tieei de cas .
Au nevoie de un castron dimensiune m Perie ulei de măsline / floarea soarelui, punem în straturi urmtoarele , ciupercile cu plria în jos , mrar tocat mrunt ,cartofi fieri i rcii dai pe rztoare mare , maionez ,morcovi fieri i rcii dai pe rztoarea mare, ou fierte date pe o rz toarea mare ,maionez , piept de pui fiert i tiat mrunt.
Acoperim bolul cu o farfurie, dam la rece 10 min.
Scoatem salata , bolul acoperit cu farfuria pe care urmeaz s o servim trebuie întors dintro micare i salata este gata pentru servit .