Sfecla ,fiarta o dam pe razatoartea cu ochiuri mari si o amestecam cu hreanul ras pe razatoarea cu ochiuri mici.
Amestecam usor si asezonam cu sare,piper,ulei si zeama de lamaie.Lasam la o parte si ne ocupam de cartofi.Cartofii fierti,ii curatam da coaja ii taiem cubulete mai mici si ii punem intr-un bol peste care vom adauga ceapa curatata si taiata pestisori.
Asezonam cartofii si ceapa cum am facut cu sfecla si hreanul si lasam la o parte. Pestele il curatam de pielita si oase si il taiem cubulete.
Acum daca vom servi salata pe o farfurie ,cele doua compozitii;sfecla cu hreanul si cartofii cu ceapa le vom amesteca usor cu pestele ,fara sa mai adaugam nimic,pentru ca am asezonat inainte cele doua compozitii.
A servit cu crutoane din painea mea colorata. Daca vom dori sa servim salata la un bufet suiedez,atunci o vom prezenta sub forma de minicupole.Cum spuneam ,eu am facut doar pentru prezentare ,neavand musafiri.Am luat o cupa de inghetata ,a captusit-o cu folie alimentara,apoi cu sfecla si hrean.
Peste a pus cartofii amestecati cu ceapa ,presand usor. Peste cartofi am pus pestele. Peste peste ,a pus crutonul de paine.