Ciupercile trebuie sa fie mari, proaspete si frumoase, cu carnea tare, ferma. Separati piciorusele de palarii. Indepartati pielita de pe palarii si taiati-le apoi felii groase de 4mm. Taiati o bucatica mica in partea inferioara a picioruselor si curatati-le cat puteti de bine, apoi taiati-le in doua, pe lungime.
Nu spalati ciupercile. Ele sunt ca niste mici bureti care absorb imediat apa pe care n-o mai puteti scoate din ele. Daca absorb apa, va vor stropi la prajit. Ciupercutele vor sfarai oricum nemultumite cand vor fi puse in ulei, deci pentru reteta aceasta ele nu trebuie sa intre deloc in contact cu apa. Daca vreti, le puteti curata suplimentar cu un buretel usor umed.
Intr-un castronel puneti restul de ingrediente turnand cate putina apa pana ce obtineti o compozitie grosuta, mai groasa decat cea de clatite.
Intr-o tigaie puneti ulei la incalzit. Pakoras de ciuperci trebuie prajite in baie de ulei, deci folositi destul ulei incat ele sa poate pluti in voie. Daca doriti sa faceti economie de ulei, folositi o olita micuta, ca cea pentru Tarka, numai ca va va lua ceva mai mult timp cu prajitul.
Cand uleiul e incins treceti ciupercile feliate prin compozitie, scurgeti excesul si puneti-le in ulei. Continuati acest proces pana ce tigaia e plina. Ciupercutele nu trebuie sa stea decat 2-3 minute la prajit. Doar piciorusele taiate in doua trebuie lasate 3-4 minute.
Le scoateti pe o hartie prosop care va absorbi uleiul in exces. Serviti-le calde.
OBSERVATIA 1: Ciupercile se vor micsora la prajit, asa ca pentru Pakoras folositi ciuperci cat mai mari si mai tari. Eventual, le puteti taia felii un pic mai groase.
OBSERVATIA 2: Daca va plac mai crocante, prajiti-le un pic mai mult sau adaugati in compozitie o lingura de faina de orez. Evident, va fi nevoie si de 2-3 linguri de apa in plus si de putin mai mult curry.
Adeseori ciupercile au resturi de pamant sau de nisip. Cum sa nu le speli? Se clatesc rapid in jet de apa si se pot usca cu hartie absorbanta sau cu un prosop curat. Clatite rapid nu au timp saa bsoarba apa!!! Nu se lasa in apa, doar curge jetul de apa peste ele!!!
Comentarii:
De incercat
Da , ceva interesant .
Adeseori ciupercile au resturi de pamant sau de nisip. Cum sa nu le speli? Se clatesc rapid in jet de apa si se pot usca cu hartie absorbanta sau cu un prosop curat. Clatite rapid nu au timp saa bsoarba apa!!! Nu se lasa in apa, doar curge jetul de apa peste ele!!!
Imi place
Bun,bunut!
Este o reteta noua si originala. Condimentele folosite sunt mai rar intalnite in bucataria romaneasca si merita incercata.
Excelent !