Chiar daca la ingrediente ati vazut cantitati destul de insemnate de condimente fierbinti, picante, nu va speriati: isi pierd mult din putere la prajit, iar conopida are nevoie de condimente tari care sa-i echilibreze gustul puternic dulce.
Spalati conopida si scurgeti-o bine de apa.
Amestecati fainurile cu condimentele si apa (ajustati cantitatea de apa daca e necesar) asa incat sa iasa o compozitie ca de clatite. Semnul ca ati obtinut o compozitie ideala: introduceti un deget in compozitie si daca atunci cand il scoateti este uniform acoperit cu acea compozitie e OK.
Dati drumul la foc mediu, puneti vasul pe foc, cu suficient de mult ulei (de palmier) asa incat Pakoras sa poata pluti in voie. Cand uleiul este suficient de fierbinte, dar nu intr-atat incat sa scoata fum, e momentul sa luati cate o floreta, sa o inmuiati bine de tot in compozitie (scurgeti excesul) si sa o puneti in ulei. Aceasta operatiune se face cel mai bine direct cu mana, dar atentie sa nu va frigeti!
Repetati cu mai multe florete pana la umplerea vasului. Puteti pune cam 9 bucati (depinde de cat de mari sunt floretele de conopida) daca folositi un vas de 1 litru.
Lsati-le fara sa le deranjati cam 4 minute, dupa care le intoarceti si le mai lasati 2 minute. Daca focul este suficient de bine potrivit, Pakoras vor fi maronii aurii, daca focul e prea tare vor deveni maro inchis destul de rapid si bucatelele de conopida nu se vor praji si in interior.
Scoateti pe o hartie prosop si puneti urmatoarea tura. In total vor fi doua sau trei ture, in functie de cum le-ati grupat in vas la prajit.
Gata! Le puteti servi alaturi de Raita, de Chutney sau ca garnitura la orice fel de mancare. Incercati! N-ati mai gustat asa ceva.
Pentru conopida pane, sau prajita, eu fierb conopida in apa sarata. o scurg bine. In timpul asta amestec "Panco", si usturoi pulbere si tavalesc conopida pe toate partile. Pentru prajit foloses Ulei de alune si am grija sa o intorc pe toate partile ca sa fie prajita cat mai uniform. La masa am grija sa pun smantana si maioneza in doua boluri asa ca fiecare foloseste ce-i place la conopida, le alterneaza sau nimic, asa ca mine. E foarte usor de faut si nu se simte nici un fel de gust dulce.
Cu toate gusurile prea multe dupa mine si fainile multe amestecate mai se simte gustul de conopida??'nu apa minerala si faina orez sare fript 2 min asa nu pui celulita pe cur
Comentarii:
Sunt minunate! Mai pot fi folosite felii de gogosari sau ardei mai carnosi, bastonase de morcovi, rondele de ceapa rosie... Incercati!
Pentru conopida pane, sau prajita, eu fierb conopida in apa sarata. o scurg bine. In timpul asta amestec "Panco", si usturoi pulbere si tavalesc conopida pe toate partile. Pentru prajit foloses Ulei de alune si am grija sa o intorc pe toate partile ca sa fie prajita cat mai uniform. La masa am grija sa pun smantana si maioneza in doua boluri asa ca fiecare foloseste ce-i place la conopida, le alterneaza sau nimic, asa ca mine. E foarte usor de faut si nu se simte nici un fel de gust dulce.
Cu toate gusurile prea multe dupa mine si fainile multe amestecate mai se simte gustul de conopida??'nu apa minerala si faina orez sare fript 2 min asa nu pui celulita pe cur
Miammm!
Super.....:P