Frigarui de creveti
Exuberant prin culoare, arome, sanatos prin combinatiile alimentare, potrivit cand vine vorba de cei mofturosi din fire.
Ingrediente
4
Ingrediente pentru 4 portii:
Rețete inrudite
-
Frigarui de pui marinate intr-un sos de iaurt si lamaie
-
Frigarui apertiv cu mozzarella, prosciutto si rosii uscate
-
Frigărui brad: aperitivul extra ușor și rapid de crăciun!
-
Frigarui de pui cu ardei
Preparare
Preparare30 min
Gătire4 min
- Mod de preparare
Intr-un bol, se amesteca sucul de la lime (se trece printr-o strecuratoare), sarea, piperul, boiaua, uleiul de masline si coriandrul. Cu sosul obtinut se stropesc crevetii si dovleceii (dovlecelul se spala si se taie rondele). Se lasa sa isi ia sos, se lasa asa 30 de minute, la loc racoros, la frigider. Si, inainte de a va apuca de reteta, daca luati creveti congelati, lasati-le timp sa se decongeleze, sau lasati-i intr-un vas cu apa rece, mai mult timp.
Dupa cele 30 de minute, da-ti drumul la gratar (puteti face frigaruile la disc), lasati-i timp sa se incinga, si pregatiti frigaruile. Puneti alternativ rondele de dovlecel, apoi crevetii etc. Pune cele 4 frigarui pe gratarul sau discul incins si intorceti-le din cand in cand. Nu trebuie sa stea mai mult de 2 minute pe o parte. Crevetii trebuie sa fie moi, iar dovleceii la fel. Puteti servi si o salata de cruditati, fara dressing din comert.
Pofta buna sa aveti!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
29/03/2014
Ok fff gustoasa/creveti/se pot pune si bucatele de tuna sau somon crud ? ... dar cateva picaturi de sos de soia cred ca ar fi binevenite,daca este in figider si "tofu" cred ca ar fi o idee buna sab intercalam si cuburi de tofu printre creveti
29/03/2014
Foarte foarte apetisant si deosebit de gustosi de-ti lasa gura apa!!!Bravo nici nu mi-a trecut prin cap!!
29/03/2014
Arata foarte bine si cred ca sunt si gustoase aceste frigarui.Sigur voi incerca si eu
