Intr-un bol, se amesteca sucul de la lime (se trece printr-o strecuratoare), sarea, piperul, boiaua, uleiul de masline si coriandrul. Cu sosul obtinut se stropesc crevetii si dovleceii (dovlecelul se spala si se taie rondele). Se lasa sa isi ia sos, se lasa asa 30 de minute, la loc racoros, la frigider. Si, inainte de a va apuca de reteta, daca luati creveti congelati, lasati-le timp sa se decongeleze, sau lasati-i intr-un vas cu apa rece, mai mult timp.
Dupa cele 30 de minute, da-ti drumul la gratar (puteti face frigaruile la disc), lasati-i timp sa se incinga, si pregatiti frigaruile. Puneti alternativ rondele de dovlecel, apoi crevetii etc. Pune cele 4 frigarui pe gratarul sau discul incins si intorceti-le din cand in cand. Nu trebuie sa stea mai mult de 2 minute pe o parte. Crevetii trebuie sa fie moi, iar dovleceii la fel. Puteti servi si o salata de cruditati, fara dressing din comert.
Ok fff gustoasa/creveti/se pot pune si bucatele de tuna sau somon crud ? ... dar cateva picaturi de sos de soia cred ca ar fi binevenite,daca este in figider si "tofu" cred ca ar fi o idee buna sab intercalam si cuburi de tofu printre creveti
Comentarii (11):
F.sanatos,rapid,gustos
Deosebit,sanatos, f.bun
111
Multumim...sanatos si gustos!!
Ok fff gustoasa/creveti/se pot pune si bucatele de tuna sau somon crud ? ... dar cateva picaturi de sos de soia cred ca ar fi binevenite,daca este in figider si "tofu" cred ca ar fi o idee buna sab intercalam si cuburi de tofu printre creveti
Bune
Delicios)))))
Foarte foarte apetisant si deosebit de gustosi de-ti lasa gura apa!!!Bravo nici nu mi-a trecut prin cap!!
Arata foarte bine si cred ca sunt si gustoase aceste frigarui.Sigur voi incerca si eu
Foarte gustos !!!