Ingrediente:? 500 gr peste file, taiat cubulete Pentru marinata ? 1 lingurita coriandru boabe ? Coaja rasa si sucul de la 2 lamai verzi ? 4 lingurite zahar brun ? 1 lingura ulei de masline ? Sare si piper negru
Mod de preparare:1. Se amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru marinata.Se adauga pestele taiat cubulete, apoi se pune la marinat in frigider 12 ore. 2. Dupa ce pestele a stat la marinat, se incalzeste o tava tip gratar la flacara puternica.Se scoate pestele din marinata si se imparte in 8 frigarui (daca se folosesc tepuse de lemn sau bambus atunci acestea se tin 30 minute in apa inainte de a fi folosite). 3. Se prajesc frigaruile de ton 5-6 minute, stropindu-se frecvent cu marinata ramasa ; frigaruile se intorc de cateva ori pentru ca pestele sa se patrunda bine.Se serveste cu sferturi de lamaie verde si orez cu sofran.