Taiem pieptul de pui feliute potrivite si le aruncam intr-o caserola. Apoi pregatim o marinata din: 2-3 linguri ulei de masline, sucul de la o lamaie, 1 catel de usturoi taiat fin, piper si putina boia iute. Turnam marinata peste bucatile de pui, amestecam bine, punem capacul la caserola si lasam la marina pentru apox. 3o minute.
Taiem si feliile de ananas in cuburi potrivite. Asamblam frigaruile: luam un bat de bambus si infigem o bucata de piept de pui, intre fiecare bucata de pui infigem si ananas, ca in imagine. Asa procedam pana terminam toate ingredientele.
Incigem bine grill-ul, nu mai este nevoie sa-l ungem cu ulei, cu cat este mai incins cu atat mai bine, frigaruiile nu se for prinde deloc de grill. Le frigem pe amble parti.
Interesant.dar carnea sa fie pusa la marinat si cu suc de ananas, si o combinatie in parti egale de cuisoare, scortisoara, anason stelat si cardamom verde(parca i se mai spune si nucsoara verde), alaturi de sare,piper, si bineinteles zeama de lamaie.
Comentarii:
Le aruncam...Asta e limbaj de santierist si nu de bucatar.Si cum mai scria cineva: aromatice....Invata sa te exprimi romaneste si pe urma posteaza!
Scarbos !
"Aromatice"? Cred ca aici merge mai bine "aromate"!
Si, in loc de "grill", putem folosi un gratar?
Interesant.dar carnea sa fie pusa la marinat si cu suc de ananas, si o combinatie in parti egale de cuisoare, scortisoara, anason stelat si cardamom verde(parca i se mai spune si nucsoara verde), alaturi de sare,piper, si bineinteles zeama de lamaie.