Putem folosi creveti, inele de calamar, scoici, surimi, caracatita si sepie. Fie le cumparati congelate gata portionate, fie le cumpărati proaspete si le combinati dupa bunul plac. Eu am folosit varianta congelata. Se lasa la decongelat peste noapte in frigider. Fructele de mare, spalate bine in cateva ape, se fierb pentru 10 minute in apa cu putina sare. Se scot intr-un castron cu apa rece, eventual se pot pune cateva cuburi de gheata. Dupa care se pun la scurs. Pentru ca unele din fructe sunt mai mari trebuiesc taiate in bucatele mai mici, dar sa pastrati ceva mai mare pentru a orna fiecare cupa.
Intr-o tigaie punem untul la topit si calim fructele de mare 5 minute, amestecand usor.
Intre timp pregatim avocado. Se taie pe jumatate, se infige un cutit in sambure si se scoate. Se cresteaza pulpa de avocado cu un cutit in cubulete si se scoate apoi cu o lingurita.
Dupa ce s-au racit fructele de mare se amesteca cu avocado, zeama de la lamaie si sosul cocktail.
In cupe de sticla punem la baza o mana de salata. Eu am ales o salata orientala ce contine radicchio, chicory pan di zucchero si valeriana. Peste salata punem cocktailul de fructe de mare. Ornam cu felii de lamaie.
Comentarii:
Excelent!!!
F b