Calamars à la romaine - calamar prajit

votează acum
Antreuri
Foarte ușor
35 min

Felii de calamar crocante, asta este promisiunea acestei versiuni „romaine”. De la aluat, la prajire, explicam pas cu pas toti pasii de realizare, mai jos ↓ Tu cum preferi calamarul? Spune-ne in comentarii ;-)

Ingrediente

6

Preparare

Preparare20 min
Gătire15 min
  • Calamars à la romaine - calamar prajit - Preparare etapa 1Bateti ouale apoi adaugati apa minerala, faina, bicarbonatul de sodiu, colorantul si coniacul. Amestecati bine cu un tel pentru a obtine o pasta omogena, fara aglomerari.

    Infoliati si dati la frigider cel putin 5 ore.
  • Calamars à la romaine - calamar prajit - Preparare etapa 2Dupa acest timp, bateti un pic aluatul. Spalati calamarul si taiati-l in rondele. Asezati aceste inele pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de apa.
  • Calamars à la romaine - calamar prajit - Preparare etapa 3Dati inelele prin faina apoi introduceti-le unul cate unul in aluat si prajiti-le in ulei fierbinte (in jur de 180 ° C).
  • Calamars à la romaine - calamar prajit - Preparare etapa 4Se prajesc aproximativ 5 minute, pana se rumenesc. Puneti calamarii prajiti pe prosoape de hartie pentru a elimina excesul de ulei. Sarati dupa gust.
  • Calamars à la romaine - calamar prajit - Preparare etapa 5Gata ! Se servesc cu putin patrunjel tocat si o felie de lamaie.

Punctează această reţetă

Observații

Daca aluatul este prea moale dupa ce a stat, adaugati putina faina.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: