Felii de calamar crocante, asta este promisiunea acestei versiuni „romaine”. De la aluat, la prajire, explicam pas cu pas toti pasii de realizare, mai jos ↓
Tu cum preferi calamarul? Spune-ne in comentarii ;-)
Bateti ouale apoi adaugati apa minerala, faina, bicarbonatul de sodiu, colorantul si coniacul. Amestecati bine cu un tel pentru a obtine o pasta omogena, fara aglomerari.
Infoliati si dati la frigider cel putin 5 ore.
Dupa acest timp, bateti un pic aluatul. Spalati calamarul si taiati-l in rondele. Asezati aceste inele pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de apa.
Dati inelele prin faina apoi introduceti-le unul cate unul in aluat si prajiti-le in ulei fierbinte (in jur de 180 ° C).
Se prajesc aproximativ 5 minute, pana se rumenesc. Puneti calamarii prajiti pe prosoape de hartie pentru a elimina excesul de ulei. Sarati dupa gust.
Gata ! Se servesc cu putin patrunjel tocat si o felie de lamaie.