Incingeti 2 linguri ulei intr-o tigaie si caliti ceapa 2-3 minute, adaugati ciupercile, usturoiul si condimentati cu sare si piper. Lasati-le la foc mic 5-7 minute, apoi luati tigaia de pe foc.
Intr-un castron bateti ouale cu iaurtul, faina, sarea, piperul. Adaugati mixul de ciuperci, spanacul; amestecati bine pana obtineti un aluat omogen.
Cu restul de ulei ungeti formele de briose, apoi captusiti-le fundul si marginile cu feliile de prosciutto. Umpleti formele cu aluatul obtinut anterior, iar deasupra fiecaruia puneti rosiile taiate. Dati briosele cu prosciutto la cuptor timp de 20-25 minute. Lasati-le sa se raceasca 5-10 minute inainte de a le scoate din forme.
Toti ati avut prosciuto acasa din vechime doar ca nu cunoasteti ce este prosciuto. Taranilor este piept de porc afumat, feliat nu taiat cu toporul ca voi
1. Toate produsele lactate, cu exceptia laptelui lichid, se masoara in kg si submultiplii. 2. Briosa este cu totul altceva. Doar ca ai pus totul in forme de briose nu justifica denumirea. 150g de prosciutto? (era sa scriu ml). Pai la 6 portii inseamna 25g/portie. Ai habar cat mai ramane din el dupa preparare? Ca in poza zici ca totul e numai prosciutto. 4. Daca tranteai totul intr-o tigaie, la foc mic, ar fi iesit o omleta destul de buna. Ceea ce este de fapt. Dar noi suntem cu fite in cap!
Buna, am gatit briosele in aceasta dupa amiaza, acum le-am scos din cuptor si miros de-ti lasqa gura apa. Au un aspect de nota zece si nu , nu e prea putina faina la atatea oua( apropo de celelalte comentarii ) si nici nu are gust de omleta.ies 12 briose din compozitia data. Eu am pus mai putine ciupercute si am pus in schimb 1/2 ardei gras rosu si am mai pus un praf de nucusoara care merge de minune cu spanacul. Nota 10 plus .
Comentarii (15):
Toti ati avut prosciuto acasa din vechime doar ca nu cunoasteti ce este prosciuto. Taranilor este piept de porc afumat, feliat nu taiat cu toporul ca voi
Usor de facut !
Omleta! ce briose!
1. Toate produsele lactate, cu exceptia laptelui lichid, se masoara in kg si submultiplii. 2. Briosa este cu totul altceva. Doar ca ai pus totul in forme de briose nu justifica denumirea. 150g de prosciutto? (era sa scriu ml). Pai la 6 portii inseamna 25g/portie. Ai habar cat mai ramane din el dupa preparare? Ca in poza zici ca totul e numai prosciutto. 4. Daca tranteai totul intr-o tigaie, la foc mic, ar fi iesit o omleta destul de buna. Ceea ce este de fapt. Dar noi suntem cu fite in cap!
F. buna
Exceptional. Interzis taranilor.
Nu ma atrage
Ai avut prosciuto la mä-ta acasä ?
Buna, am gatit briosele in aceasta dupa amiaza, acum le-am scos din cuptor si miros de-ti lasqa gura apa. Au un aspect de nota zece si nu , nu e prea putina faina la atatea oua( apropo de celelalte comentarii ) si nici nu are gust de omleta.ies 12 briose din compozitia data. Eu am pus mai putine ciupercute si am pus in schimb 1/2 ardei gras rosu si am mai pus un praf de nucusoara care merge de minune cu spanacul. Nota 10 plus .
Excelent