Turte ca pe vatra

Altele
Foarte ușor
1 h 20 m

Ingrediente

8

Preparare

Preparare1 oră
Gătire20 min
  • Ador turtele facute pe vatra si am zis sa gasesc o metoda sa fac si acasa.
  • Se pune faina cernuta , se adauga sare, cimbru si busuioc, iar in mij, se pune drojdia si se dizolva cu apa calda si un pic de zahar.
  • Se framanta un aluat ca la paine , dar numai cu apa calda fara ulei.
  • Dupa aceea, se incalzeste un ceaun de tuci, pe foc mic.
    Aluatul nu trebuie sa creasca , asa ca treceti la treaba!
    Se fac niste turte, modelate cu mana, groase cam de 1 cm.
  • Se pun in ceanul fierbinte, fara al unge cu ulei, cu focul dat la mic, se pune un capac, care acopera partial ceaunul.
    Se lasa pe foc pana uncepe sa creasca si se coace un pic, apoi se intoarce pe cealalte parte.
  • Turtele care se scot se pun intr-un cos de paie, si se acopera cu un servet, pana se racoresc.
  • Va garantez ca o sa va placa!!!, in special o sa va aduca aminte de bunatatile bunicii, din copilarie!!

Punctează această reţetă

culinare cu fete isteteCulinare cu fete istete

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

andraelena

Cata drojdie?

abuz

anonymous

MINUNAAAAAAT,FARA ULEI,TUCI SA AI !
CEVA CARE MERGE LA PIPOTA CUM SE SAPUNE !

abuz

anonymous

Sa nu uitam de copilarie

abuz
culinare cu fete istete
Răspuns culinare cu fete istete:

Nu-i asa?

anonymous

Gj

abuz
culinare cu fete istete
Răspuns culinare cu fete istete:

Ai uitat alfabetul?