Ador turtele facute pe vatra si am zis sa gasesc o metoda sa fac si acasa.
Se pune faina cernuta , se adauga sare, cimbru si busuioc, iar in mij, se pune drojdia si se dizolva cu apa calda si un pic de zahar.
Se framanta un aluat ca la paine , dar numai cu apa calda fara ulei.
Dupa aceea, se incalzeste un ceaun de tuci, pe foc mic. Aluatul nu trebuie sa creasca , asa ca treceti la treaba! Se fac niste turte, modelate cu mana, groase cam de 1 cm.
Se pun in ceanul fierbinte, fara al unge cu ulei, cu focul dat la mic, se pune un capac, care acopera partial ceaunul. Se lasa pe foc pana uncepe sa creasca si se coace un pic, apoi se intoarce pe cealalte parte.
Turtele care se scot se pun intr-un cos de paie, si se acopera cu un servet, pana se racoresc.
Va garantez ca o sa va placa!!!, in special o sa va aduca aminte de bunatatile bunicii, din copilarie!!
Nu-i asa?