*Mamaliga***Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste se adauga malaiul incet, amestecand ca sa nu se faca cocoloase. Se fiebe la foc mic.
*Tocana***Ceapa si morcovi se curata, se splala. Ceapa se taie pestisori, iar morcovi cubulete. Se spala carnea si se taie cubulete mai mari. Intr-o cratita se pune ulei in care se prajeste ceapa, se adauga morcovi, apoi se pune carnea pana isi schimba culoarea. Se adauga bulionul, zaharul, se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba. Intre timp se adauga vegeta, piperul, ardeiul iute, sare (daca mai este necesar), frunzele de dafin, busuioc si cimbru (cat iei intre 3 degete), si vinul. Cand carnea este fiarta se scot foile de dafin. Intr-un bol faina se dizolva cu apa (ca sa curga) si in fir subtire se toarna peste carne, se amesteca continuu pana se face un sos care leaga bucatile de carne. Se ia de pe foc si se serveste cu mamaliguta peste care se poate rade telemea sau cascaval (telemeaua este mai gustoasa), si se orneza cu masline si ardei iute. Pofta buna!
Comentarii:
Seamana mai mult a laturi ceea ce explicit tu aici. habar nu ai cum se prepara carnea de mistret.
Super tocanita