Se framanta un aluat din faina,sare ,apa calduta si in cazul de fata si o picatura de drojdie ,sa iasa un aluat elastic si nelipicios.Nu se lasa la dospit.
Se imparte in doua rulouri se taie segmente cam de 2 cm apoi se mai framanta cu podul palmei si se fac bilute.
Intretimp se face umplutura de carne sau branza. Se intinde cu sucitorul fiecare biluta cam de 20 cm diametru si subtire cam de 1-2 mm ,sa nu se rupa la inchidere. Umplutura se pune pe jumatate de foaie,cealalta jumatate se pliaza deasupra si se sigileaza cu degetele apoi cu un instrument de sigilat paste.
Se incinge foarte bine uleiul in tigaie,sa fie cam 2-3 cm de ulei,dupa care se pun suberekurile,ele se vor umfla si cand sunt rumenite sunt gata.Aici am fost eu de vina ca am ars putin uleiul ,ca am venit cu ideea despartirii suberekurillor cu branza fata de ele cu carne si am zapacit-o pe Levent ,care le prajea.drept e ca am venit cu ideea mai pe urma,asa ca ne-am disputat si s-a incins uleiul mai tare decat trebuia.Dar vezi ca poza nu minte ca am venit mai tarziu sa pozez decat trebuia.
Se scot pe o farfurie,apoi se trec intr-o cratita care se acopera cu capac,ca sa ramana fragede,altfel vor fi crocante. Se servesc ca atare,dar cu iaurt sau lapte batut sunt imbatabile !Tatarii le mananca si alaturi de compot de fructe.Da' ce sa va spun ca alaturi de bere sau vin sec ,la un rummy sunt minunate.
Comentarii:
Una din retetele mele preferate.
Foarte gustoase