Pui intreg in aluat

Altele
Foarte ușor
2 h 40 m

Ingrediente

6

Pentru aluat :

Pentru pui :

Preparare

Preparare2 ore
Gătire40 min
  • Incalzeste cuptorul la 220°C. Unge cu putin ulei de masline un vas termorezistent.
  • Pentru aluat :
    Dizolva drojdia uscata in 300 ml apa calduta si las-o sa stea 10 minute. Intr-un vas amesteca faina cu sarea apoi adauga drojdia dizolvata in apa si amesteca pana cand obti un aluat omogen si nelipicios. Incorporeaza 1 lingurita ulei de masline si lasa aluatul sa stea pana cand pregatesti puiul.
  • Pentru pui :
    Rade coaja de lamaie apoi amestec-o cu busuiocul, cimbrul, usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust.Adauga apoi 4 linguri ulei de masline si amesteca bine.Unge puiul atat in exterior cat si in interior cu amestecul de mirodenii. Taie lamaia rasa in jumatate, iar din jumatate taie felii groase de 1-2 cm. Aseaza in interiorul puiului feliile de lamaie si 1 foaie de dafin si leaga-i picioarele cu o ata.
  • Pe o suprafata pudrata cu faina ruleaza aluatul pana cand ajunge la grosimea de 0,5 cm. Aseaza foaia de aluat in vasul termorezistent. Aseaza puiul peste aluat si imbraca-l in aluat. Da puiul la copt 1h 30 minute.Serveste puiul cu legume la cuptor.

Punctează această reţetă

LLaylalala

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Theodora

Foarte interesanta !!!!!!!!

abuz