Petitchef

Pui intreg in aluat

Altele
6 porții
2 ore
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru aluat :

Pentru pui :

Preparare

  • Incalzeste cuptorul la 220°C. Unge cu putin ulei de masline un vas termorezistent.
  • Pentru aluat :
    Dizolva drojdia uscata in 300 ml apa calduta si las-o sa stea 10 minute. Intr-un vas amesteca faina cu sarea apoi adauga drojdia dizolvata in apa si amesteca pana cand obti un aluat omogen si nelipicios. Incorporeaza 1 lingurita ulei de masline si lasa aluatul sa stea pana cand pregatesti puiul.
  • Pentru pui :
    Rade coaja de lamaie apoi amestec-o cu busuiocul, cimbrul, usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust.Adauga apoi 4 linguri ulei de masline si amesteca bine.Unge puiul atat in exterior cat si in interior cu amestecul de mirodenii. Taie lamaia rasa in jumatate, iar din jumatate taie felii groase de 1-2 cm. Aseaza in interiorul puiului feliile de lamaie si 1 foaie de dafin si leaga-i picioarele cu o ata.
  • Pe o suprafata pudrata cu faina ruleaza aluatul pana cand ajunge la grosimea de 0,5 cm. Aseaza foaia de aluat in vasul termorezistent. Aseaza puiul peste aluat si imbraca-l in aluat. Da puiul la copt 1h 30 minute.Serveste puiul cu legume la cuptor.


Poze

Pui intreg in aluat
Pui intreg in aluat - poza 2
Pui intreg in aluat - poza 3
Pui intreg in aluat - poza 4
Pui intreg in aluat - poza 5
Pui intreg in aluat - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

Theodora, 26/01/2014

Foarte interesanta !!!!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui la cuptor-petitchef
Pui la cuptor-petitchef
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui en papillote
Pui en papillote
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează