Mai intai de toate drojdia o frecam cu putin lapte si lingurita de zahar apoi adaugam putina faina si lasam totul la dospit aproximativ 20 de minute (in pat cald). Imediat dupa ce s-a dospit adaugam restul de lapte si faina framantand foarte bine compozitia. Pregatim jumarile macinate pe care le saram si piperam dupa gust. Cand compozitia este omogenizata bine adaugam jumarile macinate si framantam din nou. Apoi se pun in pat cald din nou si se lasa la dospit pana cand cantitatea de aluat creste de doua ori decat cantitatea initiala. Dupa dospire, intindem aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 1cm grosime. Dupa ce am intins foaia decupam pogacelele cu o forma sau cu un pahar pe care l-am introdus in faina. Pregatim tavile de copt pe care le ungem si asezam pogacelele apoi le punem la copt la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute.
Daca vreti sa arate mai deosebit se pot cresta cu cutitul inainte de coacere si se poate pune chimen deasupra, doar ca eu nu am facut acest lucru pentru ca am vrut sa arate exact ca cele pe care le pregateste bunica. Ah? mai eram datoare cu o explicatie? de ce lipseste chimenul de pe ele?? pentru ca bunicii nu ii place.
Comentarii:
Exact asa fac si eu foarte bune ies
Fffffffffffffffffff bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Foarte bune
Foarte bune
Best
Mi este pofta doar cand o citesc. nu stiu cand o voi realiza