Petitchef

Paine in ou (friganele)

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intr-un castronel batem bine ouale cu ajutorul unei furculite. Adaugam si laptele si mai batem un pic, pana se omogenizeaza toate.
  • Incingem uleiul intr-o tigaie, pastrand focul de la aragaz mediu spre mic. Feliile de paine veche le punem in compozitia cu ou si le inmuiem bine pe ambele parti, apoi le punem la prajit, avand grija sa le intoarcem periodic. Sunt gata cand prind o culoare aurie.
  • Dupa ce s-au prajit, le scoatem pe hartie absorbanta si le pudram cu zahar .
  • Se pot servi si simple sau presarate cu cascaval ras. Alaturi de o cana cu lapte cald/rece sau ceai poate constitui un mic dejun rapid si gustos, sau o gustare intre mese, sau un desert delicios.
  • Unii servesc aceste friganele alaturi de mancarica de mazare.


Întrebări:




Comentarii (11):

04/05/2017

Da, este prima reteta perfecta despre friganel pe care o gasesc pe PetitChef. Nu ca acela care spunea: pai punem 6 linguri de unt(????) sau de ulei (sase?) la 6 felii paine si 500 ml lapte!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/03/2014

Bunnnnn!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/01/2014

Si eu osa incerc aceasta reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/07/2013

Foarte explicit ms...:)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/09/2016

Bune!

(0) (0) Abuz
23/12/2014

Sper sa reusesc si eu!!!

(0) (0) Abuz
02/05/2014

Chiar voi gati aceasta reteta

(0) (0) Abuz
05/04/2014

Excelente!!

(0) (0) Abuz
10/08/2013

Super grozave !ieftin si bun !

(0) (0) Abuz
31/03/2013

Excelent!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! French toast sau friganele? French toast sau friganele? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează