Intr-un castronel batem bine ouale cu ajutorul unei furculite. Adaugam si laptele si mai batem un pic, pana se omogenizeaza toate.
Incingem uleiul intr-o tigaie, pastrand focul de la aragaz mediu spre mic. Feliile de paine veche le punem in compozitia cu ou si le inmuiem bine pe ambele parti, apoi le punem la prajit, avand grija sa le intoarcem periodic. Sunt gata cand prind o culoare aurie.
Dupa ce s-au prajit, le scoatem pe hartie absorbanta si le pudram cu zahar .
Se pot servi si simple sau presarate cu cascaval ras. Alaturi de o cana cu lapte cald/rece sau ceai poate constitui un mic dejun rapid si gustos, sau o gustare intre mese, sau un desert delicios.
Unii servesc aceste friganele alaturi de mancarica de mazare.
Da, este prima reteta perfecta despre friganel pe care o gasesc pe PetitChef. Nu ca acela care spunea: pai punem 6 linguri de unt(????) sau de ulei (sase?) la 6 felii paine si 500 ml lapte!
Comentarii (11):
Da, este prima reteta perfecta despre friganel pe care o gasesc pe PetitChef. Nu ca acela care spunea: pai punem 6 linguri de unt(????) sau de ulei (sase?) la 6 felii paine si 500 ml lapte!
Bunnnnn!
Si eu osa incerc aceasta reteta
Foarte explicit ms...:)
Bune!
Sper sa reusesc si eu!!!
Chiar voi gati aceasta reteta
Excelente!!
Super grozave !ieftin si bun !
Excelent!