Punem la fiert un litru de apa impreuna cu un praf de sare. Degresam ouale, spalandu-le usor cu apa si otet ori detergent.
Cand apa incepe sa fiarba adaugam doua linguri de otet si turmericul. Rand pe rand adaugam ouale in apa colorata in galben si lasam sa fiarba pentru 20 -25 de minute.
La final scoatem ouale galbene pe un servetel si le stergem imediat cu un servetel imbibat in ulei.
Putem vopsi oua in mod natural cu foite de ceapa rosie pentru o culoare rosie si cu turmeric pentru oua galbene.
Asadar nu avem nevoie de toate vopselurile si chimicalele! Stiu ca unii vor spune ca nu au iesit perfecte, precum vopseaua clasica pentru oua, insa sunt mult mai sanatoase, nu ne murdarim pe maini si nici nu mancam albus rosu plin de chimicale.Spor la treaba pregatirile de Pasti.
Comentarii:
Daca vreti oua nu prea tari, lasati apa colorata sa se racoreasca pana devine calduta si puneti ouale deja fierte ptr 2-3 ore