Un amestec delicios de vinete prajite si carne de miel, parfumate cu mirodenii si plante aromatice;-)
Ce inseamna : 'garni "?
Răspuns:De origine franceză, bouquet garni (buchet de ierburi) este o legătură formată din mai multe verdețuri, proaspete sau uscate. În mod tradițional, bouquet garni conține pătrunjel, cimbru și foi de dafin.Pe durata timpului lung de fierbere compozitia de arome a verdeturilor formeaza o adevarata combinatie de aroma. Este un amestec de condimente de baza al bucatariei franceze.Exista foarte multe variante, in special frantuzesti, italienesti si germane. Practic, nu exista o reteta fixa pentru bouquet garni; variantele europene includ patrunjel, cimbru, foi de dafin, rozmarin, salvie, oregano, tarhon, boabe de piper negru, ienupar etc. In general se folosesc verdeturi mai robuste, care nu-si pierd caracteristicile organo-leptice la tratament termic.
Am facut aceasta reteta. Este foarte bună. Multumesc!
Intr-adevar,se poate si fara sos bechamel. De asemeneai, in loc de vinete pot fi folosite felii de cartofi fierti.
Am mancat musaca, dar nu am gatit-o niciodata. Sper ca intr-o buna zi sa o pot face. Reteta asta pare delicioasa.
Este foarte buna si combinatia dintre cartofi fierti, taiati felii si rondele de vinete. Am mancat asa ceva in Grecia si de atunci, asa o fac si eu.
Buchetul de ierburi (in franceza "bouquet garni") este o legatura formata din mai multe verdeturi care pot fi proaspete sau uscate. In mod traditional, acest buchet de ierburi se compune din patrunjel, cimbru si foi de dafin, insa se poate adapta preferintelor fiecaruia.