Petitchef

Musaca de vinete si carne de vita

Pentru aceasta musaca am folosit legumele vedeta ale sezonului: vinete, dovlecei, ardei capia si rosii in combinatie cu carne tocata de vita – cum am mai spus, carnea de vita e mai putin grasa decat cea de porc, iar eu o prefer in mancare fiindca nu-mi plac mancarurile grase.

Felul principal
4 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Am inceput prin a unge cu putin ulei de porumb vasul de yena in care urma sa asamblez musacaua, apoi am taiat felii circulare si subtiri de vanata cu care am tapetat vasul.

    Am asezat feliile de vanata atat pe fundul vasului, cat si pe peretii acestuia. Peste feliile de vanata am imprastiat un praf de mirodenii, puneti ce doriti, eu am ales busuioc si cimbru, piper alb si sare.
  • Peste feliile de vanata am asezat un strat de carne tocata de vita. Peste carnea tocata am asezat un strat de ardei capia taiat cubulete amestecat cu un ardei iute taiat cubulete si un nou praf de condimente.

    A urmat un strat de dovlecei taiati felii circulare care au fost acoperiti cu un strat de carne tocata si iarasi un praf de condimente.

    Aici am tocat cubulete feliile de vanata si de dovlecel care imi ramasesera si nu mai aveam unde sa le pun; le-am intins peste stratul al doilea de carne tocata.

    Deasupra am asezat un strat de rosii taiate felii, stropite cu putin ulei si cu busuioc din plin.
    Peste fiecare strat presaram condimente dupa gust.

    Am dat la cuptor pentru aproximativ o ora si am scos tava atunci cand zeama pe care si-o lasasera legumele a scazut la jumatate.

Rețete inrudite

YouTube

Musaca à la grecque


Poze

Musaca de vinete si carne de vita
Musaca de vinete si carne de vita - poza 2
Musaca de vinete si carne de vita - poza 3

Întrebări:




Comentarii (24):

23/07/2014

Super buna, merge si rece !!! Felicitari

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/02/2014

Cultura ta generala e cam la pamant, se pare ca n-ai auzit de orasul german Jena (citeste Iena) unde se fabrica tot felul de sticle speciale, printre care si termorezistente.Pacat de musaca, e mancarea mea preferata. Original nu se face cu carne de porc, nu pentru ca ar fi mai grasa dar e o mancare din Orientul apropiat, turcii si arabii nu mananca porc! Vinetele le pun in vasul Jena dupa ce le-am copt pe plita, fara ulei.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/09/2013

Minunata reteta.O recomand calduros.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
26/05/2016

"vasul de yena"? Ce inculta esti, proasta dracului! Mars de aici, ca puti a ignoranta!

(0) (0) Abuz
25/10/2014

F.gustos,bun

(0) (0) Abuz
23/10/2014

Buna ziua, pentru musaca cu vinete si carne de vita, va intreb nu se prjesc vintele, nu se caleste carenea de vita?
Multumesc

(0) (0) Abuz
22/10/2014

Minunatä prezenta ardeilor si a dovlecelului ; poate ar merge un pic de smântânä ?

(0) (0) Abuz
22/10/2014

Super buna !

(0) (0) Abuz
05/09/2013

F. usor de facut

(0) (0) Abuz
angela2011
angela2011, 02/09/2013

BUNA RETETA ...AM SA INCERC SI EU !

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
20 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chiftelute de vita cu parmezan
Chiftelute de vita cu parmezan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează