Dizolvam drojdia in apa calduta in care am pus 1 lingurita de zahar.Turnam peste faina amestecata cu sarea si framantam pana obtinem o biluta elastica si omogena.
Nu e nevoie sa lasam aluatul la dospit,insa eu l-am lasat 10 minute,cat m-am invartit prin bucatarie. Apoi il impartim in 8 parti egale.Pe planul de lucru am pus putin ulei,peste care am pus o biluta si am inceput sa o intind cu mainile,prin deschiderea tuturor degetelor in acelasi timp.
Nu conteaza daca se rupe sau daca nu e perfect rotunda. Picuram cateva picaturi bune de ulei de masline deasupra si intindem pe toata suprafata foii intinse. Deasupra presaram cca 1 lingura de gris,intinzand-ul bine cu mana,important e sa atinga cam peste tot.
Acum rotim din stanga in dreapta pana la mijloc,si din dreapta in stanga,pana cele 2 suluri se intalnesc. Acum procedati la fel,de data asta rotind sulurile asa.
Apoi presam putin cu degetele cat sa se uneasca bine,punem cu partea unita in jos,si trecem la urmatoarea. Cand am terminat de format melcisorii,il luam pe primul facut si il intindem cu mainile,ca prima oara.Va fi mai greu de intins,eu pentru ultimele a folosit sucitorul.A simtit insa diferenta la cele intinse cu sucitorul,asa ca mai bine muncim putin mai mult,si ne ies mai strambe,insa sunt mai bune cu siguranta intinse cu mana.
Cand vor fi coapte veti putea vedea cum sunt despartite straturile,de la metoda asta de impaturire. Le intindem pe toate si punem o tigaie de teflon la incins la foc potrivit-iute.Nu folosim capacul.Punem cate o lipie,iar cand e gata o intoarcem,si o punem pe un servet sau farfurie.
Comentarii:
Suna foarte... delicios :) trebuie sa o incerc