Intr-o ceasca punem drojdia, zaharul si 6 linguri de apa amestecam pana la omogenizare completa facem o gaurica in faina cernuta intr-un castron, turnam amestecul si lasam sa dospeasca 5-10 minute adaugam sarea, iaurtul si uleiul de masline si amestecam cu o lingura de lemn.
Turnam apa, putin cate putin si amestecam in continuare nu trebuie pusa toata apa, si mie, ca si Pocai, mi-a mai ramas un deget framantam cu mana bine si daca aluatul e lipicios, mai adaugam putina faina.
Tasam aluatul la dospit 40-45 de minute facem doua foi dreptunghiulare, executam niste gaurele cu degetul si ungem cu galbenus amestecat cu lapte.
Presaram chimen deasupra si dam la cuptor incins la 225 g, pentru 15 minute aproximativ.
Comentarii:
Asa da!
Super
Sa vedem :)
Degetul se spala inainte de a face "gaurelele" in aluat? Aproppo< Care deget se foloseste la aceasta operatiune?
Intr-adevar, DELICIOASE aceste lipii !