Lipie turceasca
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire15 min
- Intr-o ceasca punem drojdia, zaharul si 6 linguri de apa amestecam pana la omogenizare completa facem o gaurica in faina cernuta intr-un castron, turnam amestecul si lasam sa dospeasca 5-10 minute adaugam sarea, iaurtul si uleiul de masline si amestecam cu o lingura de lemn.
- Turnam apa, putin cate putin si amestecam in continuare nu trebuie pusa toata apa, si mie, ca si Pocai, mi-a mai ramas un deget framantam cu mana bine si daca aluatul e lipicios, mai adaugam putina faina.
- Tasam aluatul la dospit 40-45 de minute facem doua foi dreptunghiulare, executam niste gaurele cu degetul si ungem cu galbenus amestecat cu lapte.
- Presaram chimen deasupra si dam la cuptor incins la 225 g, pentru 15 minute aproximativ.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
26/01/2013
Degetul se spala inainte de a face "gaurelele" in aluat? Aproppo< Care deget se foloseste la aceasta operatiune?