Spalam bine lamelele de calamar in apa rece, apoi , daca este nevoie le taiem in fasii mai mici.
Lasam calamarul la scurs si pregatim aluatul pentru pane, dintr-un pahar de bere, un ou si un pahar de faina, la care adaugam pentru un gust mai bun si putin sos de soia si pasta de ardei iute. Daca punem sosul de soia nu mai este nevoie sa adaugam sare, deoarece acesta e destul de sarat.
Aluatul pentru panetat trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite ceva mai gros si, totodata sa fie aerat , de aceea aceasta se incorporeaza catre final.
Punem uleiul la incins, iar intre timp, trecem lamelele de calamar prin faina , apoi prin aluatul cu bere; le punem la prajit in momentul in care uleiul este bine incins si le lasam asa pana se rumenesc frumos.
Procedam asa pana terminam toata cantitatea de calamar; lamelele prajite se scot la scurs pe prosoape de hartie, apoi se pun pe o farfurie alaturi cu bucati de lamaie - pentru asezonare sau chiar cu un sos de usturoi.
Comentarii:
Bun