Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana abtineti o compozitie omogena si elastica.Se lasa la dospit in loc caldut 2-3 ore.
Se pregateste umplutura.Macinati macul si puneti laptele pe foc cu zahar si zahar vanilat.Cand laptele s-a incalzit adaugati macul macinat si amestecati pana se leaga.
Intindeti aluatul intr-o foaie mare dreptunghiulara si ungeti-o cu umplutura racita.Rulati foaia pe lungime, iar la final adunati-o sub forma de melc.
Puneti-o intr-o tava de aragaz(iese mare), tapetata cu hartie de copt si ungeti-o cu ou batut.Se da 15 minute la 220 C, apoi 45 de minute la 180 C, acoperita cu hartie de copt.Se serveste rece.
Nu cred ca ati verificat reteta, 500 g mac este o cantitate f.mare la cantitatea de aluat ce rezulta din reteta. Reteta esta din cartea lui Radu Anton Roman si este gresita.
Comentarii:
Nu cred ca ati verificat reteta, 500 g mac este o cantitate f.mare la cantitatea de aluat ce rezulta din reteta.
Reteta esta din cartea lui Radu Anton Roman si este gresita.