Se lasa sa se decongeleze inelele de calamari. Se "pregateste" Ouzo adica se desface si se inchina un paharut restul se foloseste la reteta, dupa cum veti vedea mai jos.
Se aseaza calamarii intr-un castron, se sareaza, se pipereaza si se adauga suc de lamaie. Se adauga Ouzo si se lasa la frigider sa se marineze timp de 10-15 minute.
Pentru prepararea aluatului, se amesteca intr-un castron faina cu amidonul. Se separa ouale. Se adauga la faina vinul, zaharul si galbenusurile si se amesteca pana ce se obtine un aluat. Se bat albusurile si se inglobeaza. Se scurg inele de calamar si se adauga in compozitie. Inelele de calamari se trec prin aluat.
Si se prajesc intr-o cratita mare, cu mult ulei. Se scot cu lingura de spuma si se lasa sa se scurga de grasime pe un prosop de hartie.
Se servesc impreuna cu sosul de castraveti: se curata castravetele si se rade. Se aseaza intr-un castron, se sareaza si se lasa sa se patrunda 10 minute apoi se stoarce. Se curata usturoiul si ceapa si se toaca. Se adauga la castravete si se inglobeaza. Se adauga la acest amestec branza de vaci, iaurtul, smantana si uleiul de masline. Se potriveste de sare si piper si se adauga mararul tocat.
A asezat totul in bolul asta special pentru aperitive acompaniate de sosuri de la Tupperware si de data asta a reusit sa ornez si sosul cu o maslina. Se pot servi alaturi de cartofi prajiti si felii de lamaie...dar noi i-am infulecat direct cu sos ba, si cu un pic de zeama de lamaie, picurata fara mila peste inelele de calamari.
Comentarii:
Eu, nu am pus amidonul si este foarte buna!
Foarte buni
Very good
SUPERRRRRRRR!!!!!MAMA MIA
Foarte buna
Se schimba ceva daca scoatem amidonul?
E cea mai buna idee. pentru un rasfatz de duminica....multumesc frumos!
Reteta chinezeasca de preparare este mult mai''gustoasa''