Petitchef

Inele de calamari prajite

Altele
4 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Calamari:

Sos de castraveti:

Preparare

  • Se lasa sa se decongeleze inelele de calamari. Se "pregateste" Ouzo adica se desface si se inchina un paharut restul se foloseste la reteta, dupa cum veti vedea mai jos.
  • Se aseaza calamarii intr-un castron, se sareaza, se pipereaza si se adauga suc de lamaie. Se adauga Ouzo si se lasa la frigider sa se marineze timp de 10-15 minute.
  • Pentru prepararea aluatului, se amesteca intr-un castron faina cu amidonul. Se separa ouale. Se adauga la faina vinul, zaharul si galbenusurile si se amesteca pana ce se obtine un aluat. Se bat albusurile si se inglobeaza. Se scurg inele de calamar si se adauga in compozitie. Inelele de calamari se trec prin aluat.
  • Si se prajesc intr-o cratita mare, cu mult ulei. Se scot cu lingura de spuma si se lasa sa se scurga de grasime pe un prosop de hartie.
  • Se servesc impreuna cu sosul de castraveti: se curata castravetele si se rade. Se aseaza intr-un castron, se sareaza si se lasa sa se patrunda 10 minute apoi se stoarce. Se curata usturoiul si ceapa si se toaca. Se adauga la castravete si se inglobeaza. Se adauga la acest amestec branza de vaci, iaurtul, smantana si uleiul de masline. Se potriveste de sare si piper si se adauga mararul tocat.
  • A asezat totul in bolul asta special pentru aperitive acompaniate de sosuri de la Tupperware
    si de data asta a reusit sa ornez si sosul cu o maslina. Se pot servi alaturi de cartofi prajiti si felii de lamaie...dar noi i-am infulecat direct cu sos ba, si cu un pic de zeama de lamaie, picurata fara mila peste inelele de calamari.


Poze

Inele de calamari prajite
Inele de calamari prajite - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

14/05/2017

Eu, nu am pus amidonul si este foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/10/2016

Foarte buni

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/11/2013

Very good

(0) (0) Abuz
greku, 31/10/2013

SUPERRRRRRRR!!!!!MAMA MIA

(0) (0) Abuz
20/10/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
03/09/2013

Se schimba ceva daca scoatem amidonul?

(0) (0) Abuz
19/05/2013

E cea mai buna idee. pentru un rasfatz de duminica....multumesc frumos!

(0) (0) Abuz
29/05/2012

Reteta chinezeasca de preparare este mult mai''gustoasa''

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tartine cu rucola, piersici prăjite si burrata
Tartine cu rucola, piersici prăjite si burrata
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează