Se amesteca toate ingredientele, pana se formeaza o coca. Se pune aluatul intr-o folie alimentara si se da la rece pentru aproximativ 30 de minute.
Se pun toate ingredientele la fiert, mai putin esenta de vanilie, pana se inmoaie macul-eu l-am macinat inainte. Si am mai adaugat inca vreo 50 ml de lapte pentru ca a fost prea putin.
In reteta erau 300g mac dar mi s-a parut enorm, tinand cont ca in fotografia din revista abia se intrezaresc boabele de mac din rulouri...de fapt, n-am avut decat 200g mac si amintindu-mi de Tarta cu mac unde am folosit migdale in umplutura, uite asa am pus eu 100g migdale macinate, pentru ca aveam. Si bine am facut. La sfarsit se adauga si esenta de vanilie, dupa care se lasa sa se raceasca.
Se scoate aluatul din frigider, se intinde o foaie dreptunghiulara, apoi se unge cu crema de mac. Se ruleaza bine, apoi se mai lasa inca o ora in frigider.
Se taie apoi rulada, cu un cutit bine infainat, altfel se pleostesc rau de tot feliile- se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 15 minute. Oricat a incercat sa fac o rulada pefect rotunda, n-a reusit aluatul se lasa imediat, de aceea au iesit cam plate feliile.