Pune la fiert cartofii în coajă, nu înainte de a-i spăla bine. Şi pentru că rămâne destul timp cât fierb cartofii, poţi curăţa în linişte restul de legume: morcovii şi ceapa de coajă, ardeiul de cotor şi seminţe, iar la ceapa verde să îi scurtezi puţin vârfurile la frunze şi firele de la rădăcină, după care, aruncă peste ele un jet de apă rece. Ia dovleceii şi taie felii pe lung de 2cm grosime, după care îi pui la fript pe o tigaie grill fără nici un pic de ulei (să ştii că are un parfum îmbietor, şi dacă eşti pofticios, este bine să pui mai multe felii pe grill!). Cât timp se frig dovleceii, rade morcovul pe răzătoarea cu ochiuri mari, taie mărunt ceapa uscată şi le pune într-o tigaie cu puţin ulei să se înmoaie (nu rumenit!!).Să nu uiţi să condimentezi: puţină sare, cimbru, tarhon şi busuioc, după care amestecă bine ca să se cunoască şi să se iubească toate acestea. Lasă-le să se contopească cam cinci minute, după care aruncă peste ele ardeiul tăiat făşii subţiri şi ceapa verde tăiată rondele.Dar nu trebuie să chinui prea mult pe foc acest amestec! Lasă-l doar 5 minute, după care dă-l deoparte şi lasă să se răcească. Dacă au fiert cartofii şi s-au răcit atâta cât îţi permite să-i cureţi de coajă, atunci nu mai pierde timpul că se face târziu! Curăţă cu atenţie cartofii de coajă să nu rămână rămăşite de coajă (sunt comestibile, dar nu sunt estetice!). Unge cu ulei o tavă pentru cuptor şi tapetează cu griş. Taie cartofii în felii destul de groase şi aşează-le în tavă. Rade caşul afumat (dacă nu ai, vezi ce tip de brânză poţi rade _dar nu te sfătuiesc să foloseşti telemea sau alte asemenea brânzeturi, ci mai degrabă caşcaval!) şi împrăştie-l peste cartofi. Niciodată nu rad brânza ca strat ultim: se arde şi devine crocantă. Pune sare grunjoasă peste stratul de cartofi_ dar nu uita: pui doar sare pentru stratul de cartofi! Aşează peste ei feliile de dovlecei peste care răsfiri puţină sare şi frunze de mărar şi pătrunjel tăiate mărunt. Şi un ultim strat, aşează amestecul din tigaie ce aştepta cuminte şi cu mirosuri îmbietoare! Întinde cu o spatulă din lemn, dar să fii atent să fie împrăştiate uniform toate ingredientele.După ce ai făcut această operaţiune, pregăteşte sosul cu care trebuie să înnobilezi truda ta de pân&