Petitchef

Cozonac cu rahat si stafide

Altele
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se face o maia din drojdie, jumatate din cantitatea de zahar, cateva linguri de suc / apa minerala si se lasa la umflat, dupa care se rastoarna peste faina.
  • Cand maiaua a crescut, se framanta un aluat nelipicios,care nu trebuie sa fie tare.
  • Se unge vasul cu o pelicula de ulei,se intoarce aluatul pe toate partile,sa se acopere cu ulei si se lasa la crescut,la cald. Intre timp, taiem rahatul feliute subtiri.
  • Cand este gata crescut,se rastoarna aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina se imparte in doua, fiecare parte se intinde cu sucitorul, se adauga rahat si stafide, se ruleaza, apoi rasucesc se intre ele, formand cozonacul.
  • Se pune cozonacul in tava unsa cu ulei sau captusita cu hartie de copt si se lasa la crescut o ora.
  • Se unge cu putin ulei si se da la cuptor pentru aproximativ 50 minute la foc mediu.
  • Pentru-ca a folosit o tava rotunda, a "confectionat" si o frunza din aluat pe care a lipit-o la imbinarea celor doua capete de aluat.


Poze

Cozonac cu rahat si stafide
Cozonac cu rahat si stafide - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

23/12/2013

Excelent!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/05/2013

Sper sa-mi reuseasca !

(0) (0) Abuz
01/05/2013

UȘOR,GUSTOS,DELICIOS.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mona de pascua
Mona de pascua
8 porții
5 h 25 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Gözleme cu feta si lamaie
Gözleme cu feta si lamaie
7 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bunuelos la cuptor
Bunuelos la cuptor
6 porții
25 min
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Retete de cozonac Retete de cozonac „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează