Se face o maia din drojdie, jumatate din cantitatea de zahar, cateva linguri de suc / apa minerala si se lasa la umflat, dupa care se rastoarna peste faina.
Cand maiaua a crescut, se framanta un aluat nelipicios,care nu trebuie sa fie tare.
Se unge vasul cu o pelicula de ulei,se intoarce aluatul pe toate partile,sa se acopere cu ulei si se lasa la crescut,la cald. Intre timp, taiem rahatul feliute subtiri.
Cand este gata crescut,se rastoarna aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina se imparte in doua, fiecare parte se intinde cu sucitorul, se adauga rahat si stafide, se ruleaza, apoi rasucesc se intre ele, formand cozonacul.
Se pune cozonacul in tava unsa cu ulei sau captusita cu hartie de copt si se lasa la crescut o ora.
Se unge cu putin ulei si se da la cuptor pentru aproximativ 50 minute la foc mediu.
Pentru-ca a folosit o tava rotunda, a "confectionat" si o frunza din aluat pe care a lipit-o la imbinarea celor doua capete de aluat.
Comentarii:
Excelent!!!
Sper sa-mi reuseasca !
UȘOR,GUSTOS,DELICIOS.