Petitchef

Broscute

Altele
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Se face un sirop din:

Preparare

  • Untul impreuna cu zaharul se bat pana devin o crema spumoasa. Se adauga treptat ouale amestecand continu. Se adauga laptele apoi treptat faina,praful de copt, bicarbonatul, sarea si scortisoara si se amesteca pana devine o crema omogena.
  • Se pun in hartiute de muffins si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15-20 minute.
    Normal in reteta scrie ca se ung cu unt topit apoi se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu scortiosoara . Dar pentru a face broscutele nu este nevoie.
    Aici o poza cu muffinsurile facute.
  • Se pune apa cu zaharul pe foc iar cand zaharul s-a topit se adauga untul. Se amesteca pana se topeste tot untul apoi se ia de pe foc si se adauga cacaoa. Se amesteca pana se dizolva.
  • Se toarna jumatate din sirop peste miezul amestecat cu biscuiti , se framanta , apoi se mai adauga cate putin pana se leaga tot aluatul. Poate nu e nevoie de tot siropul. Mie mi-a mai ramas o jumatate de cescuta de cafea. Dar asta depinde de ce miez si biscuiti folositi . Pentru ca unele cer mai mult sirop decat altele.
  • Se imparte aluatul in 9 . Se formeza noua bile apoi se fac forme de broscute Puteti imparti aluatul in 10 ,dar vor iesi broscutele mai mici. Asa in noua ,mi-au iesit broscutele de marimea celor de la cofetarie. Se lasa broscutele la rece pana se prepara glazura. A folosit aproximativ 400 g zahar care l-a pus intr-o craticioara si l-am acoperit cu apa.
  • Nu puneti prea multa apa ca va dura mai mult pana se face.A pus craticioara pe foc la foc incet . Cand a inceput sa fiarba daca vedeti ca se depune spuma pe margini o inlaturati. Recomad sa folositi o craticioara de inox sau cupru.
  • Din cand in cand verificati consistenta zaharului. Se ia cu o lingura din zahar si se baga intr-o cana cu apa rece. Luati zaharul cu degetul mare si cel aratator. Daca in momentul cand departati cele doua degete zaharul se intinde ca un fir , atunci este gata. Daca este prea tare , mai adaugati apa. Daca este prea moale il mai lasati la fiert. Cand este gata adaugati o lingurita de lamaie si o lingurita de esenta de vanilie , il luati de pe foc si il lasati la racit. Dupa ce s-a racit se amesteca pana se albeste si devine ca o crema moale. Daca doriti puteti sa mai adaugati o lingura de zahar pudra .In timp ce se amesteca se adauga colorant verde. Se scot broscutele de la rece , iar cu o lingura se toarna glazura peste ele. Ochii se fac cu ciocolata alba sau unt. Nu este nevoie sa le bagati la frigider. A bagat si s-a inmuiat zaharul un pic.


Poze

Broscute
Broscute - poza 2
Broscute - poza 3
Broscute - poza 4
Broscute - poza 5

Întrebări:




Comentarii (16):

05/02/2023

Eroare de creier cine a scris rețetă și-a bătut joc.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Ella, 12/12/2022

Nu intelege bine reteta- Se toarna jumatate din sirop peste miezul amestecat cu biscuiti , ce biscuiti? si cit?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Ana Maria, 09/08/2021

Câți biscuiți trebuie nu scrie nicăieri în rețeta????

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
01/10/2016

Excelent !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/06/2015

Foart bun! Fenomenal! Multumesc mult!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Berche, 19/08/2021

Am,nu înțeleg prea bine rețeta scrisă,sper sa fie gustoase

(0) (0) Abuz
Io, 14/09/2020

Poti sa-mi spui si mie de ce biscuiti si "miez" e vorba in reteta? La ingrediente nu se pomemeste deloc de biscuiti!

(1) (0) Abuz
gina, 02/05/2020

Care biscuiti, ce cantitate?

(1) (0) Abuz
15/10/2017

Ce cantitate de biscuiti se adauga? Nu scrie nicaieri asta...

(1) (0) Abuz
01/10/2016

Am o nedumerire in cea ce priveste nr. de portii.
La inceput apar 6 iar la pc. 5 autorul spune ca formeaza 9 deoarece 10 ies mici.
Din pacare cam toate retetele publicate de petitchef au diverse erori.
Cred ca mai bine nu se trimit.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor
Rețetă Sarlota in stil tiramisu fara oua
Sarlota in stil tiramisu fara oua
6 porții
5 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează