Petitchef

Bonet

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Avem nevoie,pentru Caramel :

Pentru Budinca :

Preparare

  • A caramelizat zaharul,pana a devenit de culoarea mierii de padure. Apa ajuta caramelizarea,care decurge mai usor,fara risul de a se arde zaharul. A tapetat o tava cu acest caramel.Trebuie lucrat repede,pentru ca
    se intareste in cateva minute.Am lasat tava deoparte.
  • Apoi,a amestecat foarte bine ouala cu zaharul ,zaharul vanilat,romul si coaja de lamaie. A incalzit putin lapte si am dizolvat cacaoa.A adaugat peste amestecul de oua,printr-o sita,sa fiu sigura ca nu ramane granule de cacao nedizolvate.
  • A adaugat si restul de lapte rece. Iar la final,biscuitii maruntiti cu robotul sau cu sucitoare,pana cand s-au transformat intr-o pulbere fina. Intre timp am preincalzit cuptorul la 180 grade si a pregatit o instalatie de bain marie.
  • In vasul de inox a tapetat zaharul caramelizat si am pus apoi, budinca,iar in tava neagra am pus apa. Instalatia asta merge la cuptor pentru 45 de minute. Sa urmariti apa din tava,sa nu fiarba tumultos,pentru ca budinca va deveni poroasa si pierde mult din finete
  • E gata cand se departeaza usor de marginea tavii iar caramelul bulbuceste usor in jurul bonetului. O lasati sa se raceasca.Apoi se pune in frigider cel putin 3 ore.
    A lasat-o la rece pana a doua zi. Apoi o rasturnati pe platou.
  • A servit alaturi de inghetata de vanilie. Nu pentru ca ar fi avut nevoie de supliment de viteza,ci pentru ca am fost multi la masa,si budinca putina pentru atatia pofticiosi. Data viitoare fac portie dubla.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pop corn cu caramel
Pop corn cu caramel
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mojito royal cu sampanie
Mojito royal cu sampanie
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Caramel cu unt semi-sarat
Caramel cu unt semi-sarat
15 porții
15 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Banoffee, tarta cu banane si caramel
Banoffee, tarta cu banane si caramel
10 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Biluțe energizante din curmale si miez de unt de arahide
Biluțe energizante din curmale si miez de unt de arahide
20 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează