A caramelizat zaharul,pana a devenit de culoarea mierii de padure. Apa ajuta caramelizarea,care decurge mai usor,fara risul de a se arde zaharul. A tapetat o tava cu acest caramel.Trebuie lucrat repede,pentru ca se intareste in cateva minute.Am lasat tava deoparte.
Apoi,a amestecat foarte bine ouala cu zaharul ,zaharul vanilat,romul si coaja de lamaie. A incalzit putin lapte si am dizolvat cacaoa.A adaugat peste amestecul de oua,printr-o sita,sa fiu sigura ca nu ramane granule de cacao nedizolvate.
A adaugat si restul de lapte rece. Iar la final,biscuitii maruntiti cu robotul sau cu sucitoare,pana cand s-au transformat intr-o pulbere fina. Intre timp am preincalzit cuptorul la 180 grade si a pregatit o instalatie de bain marie.
In vasul de inox a tapetat zaharul caramelizat si am pus apoi, budinca,iar in tava neagra am pus apa. Instalatia asta merge la cuptor pentru 45 de minute. Sa urmariti apa din tava,sa nu fiarba tumultos,pentru ca budinca va deveni poroasa si pierde mult din finete
E gata cand se departeaza usor de marginea tavii iar caramelul bulbuceste usor in jurul bonetului. O lasati sa se raceasca.Apoi se pune in frigider cel putin 3 ore. A lasat-o la rece pana a doua zi. Apoi o rasturnati pe platou.
A servit alaturi de inghetata de vanilie. Nu pentru ca ar fi avut nevoie de supliment de viteza,ci pentru ca am fost multi la masa,si budinca putina pentru atatia pofticiosi. Data viitoare fac portie dubla.