Punem untul rece taiat bucatele, oul, sarea, coaja de portocala si zaharul, le mixam bine, apoi adaugam toata faina cernuta si cu viteza cea mai mica a robotului, amestecam bine toate ingredientele.
A rasturnat aluatul pe masa de lucru si l-a mai framintat un pic. Apoi pe hirtie de copt pe care am presarat un pic de faina, am intins cu sucitorul pe care am presarat faina, o foaie destul de grosuta , apoi am decupat biscuitii, nu inainte de baga forma in farfuria cu faina . O poza cu minuta ajutatoare care eram cam colorata de la carioci, deci apa si sapunul nu prea functioneaza in cazul asta, dar cu mare atentie apasa doar pe forma.
Asa arata noua mea achizitie, pe care am cumparat-o reduceri dupa sarbatoarea de Halloween de anul trecut. Punem biscuitii in tava tapetata cu hirtie de copt, vedeti ca am probat sa vad daca le pot da forma de biluta pe care o putem umple cu crema.
A bagat cele doua tavi in frigider si le-am "uitat" acolo, pentru ca intre timp ne-am dus la o aniversare. Cel mai indicat e ca biscuitii sa-i dam la frigider inainte de a-i baga in cuptor, asa isi vor pastra forma. In cuptorul preincalzit la 180 de grade, bagam pe rind tavile cu biscuitii si le lasam circa 20 de minute, depinde de cuptor si de cit de groasa e foaia de aluat, ii lasam pina vedem ca s-au colorat dupa gusturile noastre.
A scos din cuptor dupa vreo 17 minute, am pus gem de capsuni in formele ochilor si gurii si i-am mai lasat vreo doua minute in cuptor.
Sint deliciosi, iar mirosul de portocala mi-a parfumat toata casa, tot de la portocala s-au colorat putin in portocaliu.