Biscuiti - bradut pentru craciun
Petrecerile de sarbatorile de iarna au alt gust atunci cand servim dulciuri tematice. Astazi invatam sa facem biscuiti decorati cu bomboane aranjate in forma de bradut :-) O reteta usor de reprodus alaturi de copii.
Ingrediente
8
Materiale
- o forma de taiat 7 cm diametru
- 1 robot de patiserie cu paleta
- folie
- sucitor
- Hartie de copt
Preparare
Preparare15 min
Timp așteptare1 h 10 m
Gătire10 min
- Amestecati zaharul si untul pana cand se formeaza o crema. Adaugati oul si amestecati bine pentru a se incorpora. Se adauga faina putin cate putin.
- Cand faian s-a incorporat bine, puneti un pic de faina pe blatul de lucru si formati o bila din aluat. Aplatizati aceasta bila si puneti-o in folie si dati la rece timp de 1 ora.
- Puneti faina pe suprafata de lucru, apoi ruleaza aluatul cu un sucitor. Cu un taietor rotund de fursecuri, taiati cercuri cu diametrul de 7 cm si asezati-le pe o tava acoperita cu hartie pergament.
- Incepeti sa faceti steaua de brad: puneti bomboana galbena. Formati ramurile: puneti bomboanele verzi. Formati trunchiul: puneti bomboana maro. Cand copacul este gata, apasati bomboanele.
- Puneti aluatul 10 - 12 minute la frigider si apoi dati la cuptor 10 minute la 180° C.
- Gata!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!