Decojeste bananele, taie-le in jumatate si apoi in sferturi, pe lungime. Cerne faina si sarea intr-un castron si incorporeaza oul in acest amestec. Adauga treptat laptele, amestecand ca sa se obtina un aluat gros si omogen.
Incorporeaza 50 g zahar in aluat. Inmoaie fiecare bucata de banana in aluat, apoi tavaleste-o in miez de nuca de cocos. Incinge ulei intr-un wok. Adauga untul si, cand este topit, prajeste bucatile de banane 3-4 minute, pana ce se fac brun-aurii.
Scurge-le de ulei pe prosoape de hartie. Serveste-le calde. Rade coaja portocalei, apoi stoarce-o. Pune, intr-o craticioara, sucul de portocala. Adauga coaja rasa si restul de zahar.
Amesteca pana se topeste zaharul si da mixtura in clocot usor. Las-o sa fiarba 1-2 minute.
Aranjeaza bucatile de banana pe farfurii, orneaza cu feliute de portocala si stropeste-le cu sos.
Comentarii:
Ok da poza e jenanta. parca a trecut un catel pe linga tufe......
Cred ca sunt delicioase.sigur le voi incerca
Super gustoasa