V? povesteam aici cum am pus vinete la conservat în ulei. Am mai g?sit o variant? ?i am fost curioas? s? o încerc, mai ales c? aveam la dispozi?ie ni?te vinete mai ciudate, rotunde, foarte mov.
Am sp?lat vinetele ?i le-a pus la copt. Nu în cuptor, ci pe o tabl?, pe un ochi de aragaz. Le-am copt, le-am cur??at cât erai fierbin?i înc? (?tiu c? altfel se închid la culoare). Le-am pus la scurs pentru vreo dou?-trei ore.
Am constatat c? vinetele acelea ciudate au miezul mult mai deschis la culoare, aproape alb când e copt ?i c? sunt ceva mai dulci decât cele pe care le g?sim de obicei prin pia??.
Când vinetele s-au scurs, le-am dat cu pu?in? sare ?i le-am îndesat în borcane, l?sând borcanul liber pre? de vreo dou? degete pân? sus. În fiecare borcan am pus deasupra un c??el zdrobit de usturoi.
În final, am turnat în fiecare borcan un deget de ulei deasupra (de m?sline extravirgin), astfel încât vinetele s? fie bine acoperite, dup? care am închis borcanele ermetic.
Ca s? reziste peste iarn? f?r? probleme, borcanele cu vinete trebuie sterilizate timp de 20-25 de minute. Adic? ?up cu ele în crati??, cu ap? pân? la nivelul lichidului din borcane ?i cu prosop pe fundul oalei, apoi fiert la foc domol ?i nu direct pe flac?r?, calculând timpul din momentul în care apar brobonele ?i în borcane, nu doar în apa din oal?.
Când puneau conserve, p?rin?ii mei le scoteau fierbin?i de la sterilizat ?i le ?ineau peste noapte într-o p?tur?, s? se r?ceasc? încet. Abia apoi ajungeau conservele în c?mar?.
Foarte simplu, nu? Am încercat re?eta asta cu vinete, dar mi-am pus în gând s? fac la fel ?i cu ni?te ardei capia bine cop?i. ?i sigur v? povestesc ?i despre asta, la momentul respectiv...
Comentarii:
Fffffffbuna
O sa incerc si eu .
O sa incerc
E perfect dar se poate pune si ulei de fl. soarelui.