Iaurt preparat in casa

Desert
8 porții
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

8

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Important este ca pentru maia sa folosim iaurt si smantana preparate tot in casa. Iaurtul preparat in casa este mai curat,mai ieftin,iar placerea de a oferi celor dragi un produs sanatos este extraordinara.
  • Personal imi place sa pregatesc iaurtul din orice tip de lapte - de vaca,de oaie,de capra,de bivolita sau chiar din lapte vegetal in perioada postului.
  • Iaurtul de casa se poate obtine atat din laptele fiert cat si din lapte nefiert. De cand am avut ghinionul sa ma imbolnavesc,prepar iaurtul numai din lapte nefiert , neprocesat termic, astfel ramanand intacte vitaminele, calciul, potasiul, sodiul ,diureza va creste,astfel rinichii nostri vor fi mai sanatosi, iar digestia va fi mai rapida,ceea ce necesita un efort mai mic pentru stomac. Singurul inconvenient este ca nu poate fi pastrat mai mult de 2-3 zile.
  • Laptele se va incalzi cateva minute sau cateva secunde in functie de temperatura folosita si se va amesteca cu maiaua formata din iaurt si smantana,dupa care se va acoperi bine si se pastra la cald pana se coaguleaza (6-7 ore),iar prin amestecare trebuie sa aiba o consistenta densa,asemanatoare smantanii.
VValentina ionita

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

19/01/2014

Ceva sanatos si gustos

(0) (0) abuz
13/07/2012

Ffffffffffffffffffffffffbun

(0) (0) abuz
24/06/2012

C*est tres bien preparare,naturelment et bio

(0) (0) abuz
13/08/2011

Super pt.sanatate

(0) (0) abuz