"It's tea time my dear !" / "Este ora ceaiului draga mea!" și pentru a vă însoți ceaiul sau cafeaua, puneți-vă în pielea Reginei Angliei cu acești biscuiți de lămâie!
Le puteti consuma simple sau umplute cu gem, în orice caz dezvăluim pașii de realizare a rețetei noastre mai jos ↓
Amestecați oul cu laptele. Radeți untul rece (va fi mai ușor de încorporat. De asemenea, îl puteți tăia în cuburi mici).
Amestecați făina, 80 gr de zahăr și praful de copt. Adăugați untul rece și încorporați cu degetele până obțineți un amestec uniform, sfărâmicios.
Adăugați treptat amestecul de lapte + ou în timp ce amestecați, până când obțineți un amestec omogen. Dați deoparte restul de lapte + ou pentru ungere.
Adăugați umplutura la alegere: am ales să adăugăm coaja de lămâie. Se încorporează bine în aluat și se dă la frigider timp de 15 minute.
Formați o bilă din aluatul și imparțiti apoi în jumătate. Tăiați fiecare jumatate în 6, apoi formați bilute mici cu fiecare parte.
Așezați bilele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de pergament.Aplatizații bilele apoi ungeți-le cu restul de amestec de lapte + ou. Presarați cu zahăr.
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180° C timp de 15 - 17 minute.
Gata, biscuiții dvs. sunt pregătiți să vă insoțească ceaiul. Nu ezitați să scoateți dulceața!
Putem congela biscuiții? Da, puteți congela biscuiții imediat ce aluatul este gata sau când sunt copți.
Putem reduce cantitatea de unt? Puteți reduce cantitatea de unt din această rețetă, dacă doriți. De asemenea, o puteți înlocui cu margarină.
Putem înlocui umplutura? Puteți înlocui coaja de lămâie cu coaja de la alte citrice (portocala de exemplu), fructe uscate, o linguriță mare de extract de vanilie sau chiar chipsuri de ciocolată.
Scones rotunde sau scones triunghiulare? Am făcut scones în formă de cercuri, dar nu ezitați să le faceți triunghiulare. La pasul 5: Tăiați aluatul în jumătate. Formați două bile pe care le veți aplatiza. Tăiați cele două bile în 6 triunghiuri. Veți obține apoi 12 scones triunghiulare.