Frigănele-petitchef
O rețetă simplă și eficientă pentru micul dejun, ceaiul de după-amiază sau un brunch într-o dimineață de duminică. În plus, nu ai nevoie de multe ingrediente! O rețetă anti-risipă ;-) Așa că vă lăsăm mai jos explicațiile noastre detaliate și vă dorim poftă bună!
Ingrediente
Preparare
Într-un castron mare, combinați ouăle, zahărul, zahărul vanilat și laptele.
Scufundați feliile de brioșă/pâine în amestecul anterior și lăsați-le la înmuiat. (*vedeți observațiile)
Topiți untul într-o tigaie. Puneți brioșele înmuiate și gătiți-le 5 minute la foc mediu. Întoarceți și gătiți timp de 3 minute.
Iată, frigănele sunt gata! Presărați zahăr pudră sau ungeți-le cu cremă tartinabilă, caramel, dulceață, miere...
Observații
Puteți inlocui laptele cu o băutură vegetală, zahărul cu zahăr brun, zahărul vanilat cu 1 linguriță de extract de vanilie.
Puteți înlocui brioșa cu pâine, cornuri sau alte produse de patiserie.
Dacă chifla este tare (veche), înmuiați-o mai mult timp în amestec. Pe de altă parte, dacă este proaspătă, nu-l înmuiați prea mult.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
steve_s2022
Proaste, Proaste, Proaste. Reteta si autorul. Ordinea nu are nicio importanta devreme ce rezultatul este acelasi!!! Basca ai ars painea si te mai si lauzi cu asta. Pfui!!!
Punctează această reţetă