Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele pentru ca trebuie sa ne miscam foarte repede. Spaghetele se fierb conform instructiunilor dupa ambalaj. Kaiserul si slanina le-am prajit intr-o tigaie teflonata ca sa nu mai pun ulei. Slaninuta si-a lasat suficienta grasime incat sa se rumeneasca si usturoiul. Am lasat tigaia deoparte pana am trecut la urmatorul pas. Oul l-am batut si peste el am adaugat smantana si cascavalul ras.
Cand spaghetele au fost gata le-am scurs si le-am pus din nou in oala in care au fiert. Peste ele am adaugat kaiserul si apoi amestecul de ou, smantana si cascaval. Spaghetele nu se clatesc deoarece caldura lor va gati oul. Toate ingredientele se amesteca foarte bine si foarte repede. De aceea la capitolul foto stau slabut pentru ca nu a fost timp. Au fost excelente dar vreu sa incerc data viitoare cu o smantana mai fina precum cea lichida.
Daca stati sa gatiti de pe net...pierdere de timp. Ia-ti un retetar,si fa totul calumea. astia-s batuti in cap si inventeaza lucruri care le plac doar lor. dezgustator pentru ceilalti. 0 stele..as da pe minus,dar nu se poate.
Reteta originala pe care eu o stiu este : se taie in bucatele subtiri panceta sau caconul se trage in tigaie se arunca 2 graunti de usturoi pisati putin vin alb sec sau demisec pentru a lega sosul se mai pune putin ulei masline daca nu sia lasat sunca apoi o mina parmezan sare piper oregano; pastele se fierb aldente se calatesc usor in apa rece pt a nu se lipi se adauga un ou pe care eu il amestec cu mina in paste apoi sosul le las sa traga sos 2 3 minute acoperite apoi le servesc in farfurie le condimentez dupa bunul plac pofta mare
La carbonara se pune numai galbenusul de la ou si se pune parmezan nu cascaval ,spaghetele se trec printr un jet de apa rece si se fierb putin adelte[ adica mai tari] si nu slaninuta ,kaizer poate dar mai bine este sa nu fie grasa.
Comentarii (19):
Au fost super bune
Daca stati sa gatiti de pe net...pierdere de timp. Ia-ti un retetar,si fa totul calumea. astia-s batuti in cap si inventeaza lucruri care le plac doar lor. dezgustator pentru ceilalti. 0 stele..as da pe minus,dar nu se poate.
Minunate. Nu ma satur niciodata. Langa....se recomanda un vin usor ....2-3 pahare .
Reteta originala pe care eu o stiu este : se taie in bucatele subtiri panceta sau caconul se trage in tigaie se arunca 2 graunti de usturoi pisati putin vin alb sec sau demisec pentru a lega sosul se mai pune putin ulei masline daca nu sia lasat sunca apoi o mina parmezan sare piper oregano; pastele se fierb aldente se calatesc usor in apa rece pt a nu se lipi se adauga un ou pe care eu il amestec cu mina in paste apoi sosul le las sa traga sos 2 3 minute acoperite apoi le servesc in farfurie le condimentez dupa bunul plac pofta mare
Varza !
Super bine
BONO MI PIACE !
Verisora face mai bine
SUPER OK
La carbonara se pune numai galbenusul de la ou si se pune parmezan nu cascaval ,spaghetele se trec printr un jet de apa rece si se fierb putin adelte[ adica mai tari] si nu slaninuta ,kaizer poate dar mai bine este sa nu fie grasa.