Snitel vienez

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Intr-un vas se bat ouale; se amesteca apoi cu laptele, uleiul si sarea. Bucatile de carne se feliaza, nu prea subtire, si se condimenteaza . Daca le cumparati gata ambalate si sint prea groase, le bateti putin cu ciocanul de carne sau cu muchia unui cutit.
  • Bucatile de carne, tinute in prealabil la rece pentru 10 minute se dau prin faina, oua si la sfarsit prin pesmet. Snitelele se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins, pana se rumenesc.
  • Se servesc cu cartofi fierti, simpli, sau stropiti cu zeama de lamaie.
Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

03/04/2017

Am mancat vreo 9 luni adunate, aproape zilnic, in anii '80, la Praga, snitel vienez, Hotel Evropa si nu numai.. Carnea era numai de vitel. Crusta groasa, garnitura numai de cartofi prajiti. Oricum, este o reteta frumoasa!

am gătit această rețetă
(3) (0) abuz
Wolfi, 29/07/2019

Snitel moldovean poate nu vienez! Ma alatur comentariilor critice!

(0) (0) abuz
03/04/2017

Cum poate fi cineva atat de incult in arta culinara incat sa faca snitel vienez din carne de porc? Ala de porc nu e snitel vienez ci snitel pane.

(2) (0) abuz
Cocolino
Cocolino, 07/10/2010

Nici pe departe snitel vienez.......dar arata bine

(3) (0) abuz