Intr-un vas se bat ouale; se amesteca apoi cu laptele, uleiul si sarea. Bucatile de carne se feliaza, nu prea subtire, si se condimenteaza . Daca le cumparati gata ambalate si sint prea groase, le bateti putin cu ciocanul de carne sau cu muchia unui cutit.
Bucatile de carne, tinute in prealabil la rece pentru 10 minute se dau prin faina, oua si la sfarsit prin pesmet. Snitelele se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins, pana se rumenesc.
Se servesc cu cartofi fierti, simpli, sau stropiti cu zeama de lamaie.
Am mancat vreo 9 luni adunate, aproape zilnic, in anii '80, la Praga, snitel vienez, Hotel Evropa si nu numai.. Carnea era numai de vitel. Crusta groasa, garnitura numai de cartofi prajiti. Oricum, este o reteta frumoasa!
Comentarii:
Am mancat vreo 9 luni adunate, aproape zilnic, in anii '80, la Praga, snitel vienez, Hotel Evropa si nu numai.. Carnea era numai de vitel. Crusta groasa, garnitura numai de cartofi prajiti. Oricum, este o reteta frumoasa!
Snitel moldovean poate nu vienez! Ma alatur comentariilor critice!
Cum poate fi cineva atat de incult in arta culinara incat sa faca snitel vienez din carne de porc? Ala de porc nu e snitel vienez ci snitel pane.
Nici pe departe snitel vienez.......dar arata bine