Rosii umplute cu orez

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
1 h 5 m
338 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 1.66 (0.83€/porție)

Preparare

Preparare20 min
Gătire45 min
  • Preparare: luam rosiile si le taiem deasupra un capacel, cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul, pe care il pastram intr-un castronas. Presaram interiorul rosiilor cu sare. Le asezam pe o tava de ceramica tapetata cu hartie de copt.
  • Umplutura: peste pulpa de la rosii adaugam orezul,
    2 linguri ulei de masline, usturoiul tocat marunt, frunze de busuioc rupte, sare si piper. Amestecam compozitia si o lasam la odihnit pentru 10 minute.
  • Cartofii ii taiem in felii potrivite si ii aruncam printre rosii. Umplem rosioarele. Preincalzim cuptorul la 190 gradeC, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam in cuptor pentru 25 de minute. Dupa acest timp, cu crija indepartam folia si mai lasam in cuptor pentru alte 15-20 de minute.
  • Servim rosiile umplute impreuna cu cartofii asa ca atare sau cu friptura de pui.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 338Kcal
  • Carbo: 56.6g
  • Grăsimi: 8.3g
  • Grăsimi sat.: 1.2g
  • Proteine: 6.8g
  • Fibre: 4.9g
  • Zahăr: 4.8g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (299g)
IIsabela

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Vasilica,stroe

...usor de pregatit si la indemana mai ales la tara,cu ingrediente proaspete,din gradina...rosii,busuioc,cartofi...

abuz

anonymous

Este deelicioasa

abuz