Preparare: luam rosiile si le taiem deasupra un capacel, cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul, pe care il pastram intr-un castronas. Presaram interiorul rosiilor cu sare. Le asezam pe o tava de ceramica tapetata cu hartie de copt.
Umplutura: peste pulpa de la rosii adaugam orezul, 2 linguri ulei de masline, usturoiul tocat marunt, frunze de busuioc rupte, sare si piper. Amestecam compozitia si o lasam la odihnit pentru 10 minute.
Cartofii ii taiem in felii potrivite si ii aruncam printre rosii. Umplem rosioarele. Preincalzim cuptorul la 190 gradeC, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam in cuptor pentru 25 de minute. Dupa acest timp, cu crija indepartam folia si mai lasam in cuptor pentru alte 15-20 de minute.
Servim rosiile umplute impreuna cu cartofii asa ca atare sau cu friptura de pui.
Comentarii:
...usor de pregatit si la indemana mai ales la tara,cu ingrediente proaspete,din gradina...rosii,busuioc,cartofi...
Este deelicioasa