Rosii umplute cu orez
Ingrediente
2
Cost estimat: 1.66Euros€ (0.83€/porție)
Preparare
Preparare20 min
Gătire45 min
- Preparare: luam rosiile si le taiem deasupra un capacel, cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul, pe care il pastram intr-un castronas. Presaram interiorul rosiilor cu sare. Le asezam pe o tava de ceramica tapetata cu hartie de copt.
- Umplutura: peste pulpa de la rosii adaugam orezul,
2 linguri ulei de masline, usturoiul tocat marunt, frunze de busuioc rupte, sare si piper. Amestecam compozitia si o lasam la odihnit pentru 10 minute. - Cartofii ii taiem in felii potrivite si ii aruncam printre rosii. Umplem rosioarele. Preincalzim cuptorul la 190 gradeC, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam in cuptor pentru 25 de minute. Dupa acest timp, cu crija indepartam folia si mai lasam in cuptor pentru alte 15-20 de minute.
- Servim rosiile umplute impreuna cu cartofii asa ca atare sau cu friptura de pui.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 338Kcal
- Carbo: 56.6g
- Grăsimi: 8.3g
- Grăsimi sat.: 1.2g
- Proteine: 6.8g
- Fibre: 4.9g
- Zahăr: 4.8g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (299g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Vasilica,stroe
...usor de pregatit si la indemana mai ales la tara,cu ingrediente proaspete,din gradina...rosii,busuioc,cartofi...
anonymous
Este deelicioasa