Se incalzeste uleiul intr-o cratita ori tigaie mare, la temperatura medie . Se adauga ceapa si se amesteca pana devine transparenta, 8-10 minute.
Intre timp sofranul se adauga in supa fierbinte, amestecand putin sa se infuzeze cand ceapa a transparenta, se adauga orezul si se amesteca cu o lingura de lemn pana e putin prajit si opac, in jur de 3-4 minute. Se adauga vinul si cate putin din supa, amestecand incontinuu pana lichidul e absorbit.
Se tine pe foc pana orezul e fiert, desi al dente si cremos, cam 15 minute se adauga untul si cascavalaul si se amesteca pana s-au incorporat bine se serveste in farfurii incalzite, adaugand extra cascaval.
Cu obiectia ca nu-mi place gustul sofranului, numai culoarea; am senzatia ca are gust de medicamente, asta si in alte preparate. Poate nu-l utilizez corect.
Daca autoarea retetei nu cunoaste corespondentul romanesc al englezescului "cup", cu reuseste sa prepare mancarea aceasta ?! Pana si pluralul (cups) este tot englezesc. Pai atunci dece nu si "olive oil", "onion"..."saffran, wine, butter,etc"...asa ca sa inteleaga tot romanul !
Comentarii:
Cu obiectia ca nu-mi place gustul sofranului, numai culoarea; am senzatia ca are gust de medicamente, asta si in alte preparate. Poate nu-l utilizez corect.
Care este estimativ masura pentru cups in grame?
Daca autoarea retetei nu cunoaste corespondentul romanesc al englezescului "cup", cu reuseste sa prepare
mancarea aceasta ?! Pana si pluralul (cups) este tot englezesc. Pai atunci dece nu si "olive oil", "onion"..."saffran, wine, butter,etc"...asa ca sa inteleaga tot romanul !
EXCELENT !!!!
CE DE CUP(S)URI ARE REȚETA ASTA ! SUNT „AMERICĂNEȘTI” SAU ITALIENEȘTI ???!!! :)))