Risotto milanez

Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire22 min
- Se incalzeste uleiul intr-o cratita ori tigaie mare, la temperatura medie . Se adauga ceapa si se amesteca pana devine transparenta, 8-10 minute.
- Intre timp sofranul se adauga in supa fierbinte, amestecand putin sa se infuzeze cand ceapa a transparenta, se adauga orezul si se amesteca cu o lingura de lemn pana e putin prajit si opac, in jur de 3-4 minute. Se adauga vinul si cate putin din supa, amestecand incontinuu pana lichidul e absorbit.
- Se tine pe foc pana orezul e fiert, desi al dente si cremos, cam 15 minute se adauga untul si cascavalaul si se amesteca pana s-au incorporat bine se serveste in farfurii incalzite, adaugand extra cascaval.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Cu obiectia ca nu-mi place gustul sofranului, numai culoarea; am senzatia ca are gust de medicamente, asta si in alte preparate. Poate nu-l utilizez corect.
am gătit această rețetă
anonymous
Care este estimativ masura pentru cups in grame?
anonymous
Daca autoarea retetei nu cunoaste corespondentul romanesc al englezescului "cup", cu reuseste sa prepare
mancarea aceasta ?! Pana si pluralul (cups) este tot englezesc. Pai atunci dece nu si "olive oil", "onion"..."saffran, wine, butter,etc"...asa ca sa inteleaga tot romanul !
anonymous
EXCELENT !!!!
anonymous
CE DE CUP(S)URI ARE REȚETA ASTA ! SUNT „AMERICĂNEȘTI” SAU ITALIENEȘTI ???!!! :)))
Punctează această reţetă