Untul se topeste in tigaie/craticioara.Puiul se taie cubulete potrivite, se caleste in unt. pana isi schimba culoarea si se patrunde carnea.bucatile de pui vor absorbi untul, atunci se adauga uleiul.
Ceapa se taie marunt, si se pune la rumenit impreuna cu piperul si frunzele de dafin in sosul pe care l-a lasat puiul.
Cand ceapa se aureste usor, se adauga puiul in oala si se acopera cu apa cam 3 degete... (cartofii vor absorbi ceva apa la fierbere)- nu completati niciodata cu apa rece- se cruzesc cartofii!
Se adauga morcovul ras si cartofii taiati cubulete smantana se amesteca impreuna cu faina si se inglobeaza lingura cu lingura in oala se aesteca pana se omogenizeaza totul se mai da in cateva clocote. se adauga mararul tocat si se acopera oala cu un capac!
Comentarii (18):
Pofta Buna !
Foarte detaliat si poze si text.
Ok
Delicios! Mereu o fac cu mare drag!
Reteta nu este explicita. Trebuie sa ghicesti cam ce ar vrea sa zica sa faci.
Nu este nici tocana, nici ciulama. Este o inventie culinara de tot rasul, ridicata la rang de "reteta".
N- am facut- o, n- am mancat ceva la el, dar am impresia ca- i super reteta
Imi puteti spune daca dupa Pasul 1 , puiul trebuie scos si readaugat dupa calirea cepei in "sosul" lasat de puiul calit in unt?!
Cartofii cand ii pun...ii pun fierti..ii las la fiert??ras de reteta
E o tocanita..