Merele se curata de coaja si se taie cubulete (vreo 3-4) si felii (1-2). Cubuletele de mar se amesteca cu scortisoara (vom umple puiul cu ele).Ceapa se taie rindele. Cartofii se taie cubulete.
Puiul se umple cu merele taiate cubulete. Se desprinde pielea de pe pui si se crusteza, astfel incat sa putem introduce feliile de mar pe sub piele.In vas se aseaza un “pat” de cartofi (inainte se amesteca cu sare, piper, cimbru, boia de ardei…). peste cartofi se aseaza rondele de ceapa.
Peste Cartofi si ceapa se aseaza puiul umplut cu mar. Daca au mai ramas mere se pot pune pe langa pui, peste cartofi.
Se tine la cuptor cam 1,5-2 ore (in functie de cuptor), din care ultima jumatate de ora fara capac (cand se ajunge la “etapa” fara capac e de preferat sa se arunce zeama din vas – lasa si puiul si marul…).
Comentarii:
Non è una ricetta per i ristoranti italiani che noi non abbiamo gustosa non arrivare a Italia, ti bacio da roma, Buono essere.
Se poate unge cu cilly iute in amestec cu miere