Pui cu conopida

Felul principal
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • In primul rand pregatim conopida: o desfacem in buchetele pe care le spalam si le oparim 5 minute intr-o cantitate mare de apa cu sare . Aruncam apa in care a fiert, iar conopida o lasam intr-o sita sa se scurga cat timp pregatim restul ingredientelor.
  • Carnea de pui o portionam, o saram, o piperam si o lasam pana calim legumele. Curatam ceapa, ardeiul si morcovii si le tocam pe toate marunt. Intr-o cratita incingem cele 3 linguri de ulei si calim legumele cateva minute, dupa care stingem cu apa in care a fiert conopida.
  • Lasam cam 10 minute la foc mediu, iar apoi adaugam carnea de pui. Fierbem carnea impreuna cu legumele pana cand sunt facut, in jur de 20 de minute. Adaugam conopida si o jumatate de cana de apa, daca scazut sosul. Turnam bulionul, amestecam cu grija ca sa nu se zdrobeasca conopida.
  • Potrivim de sare si piper, iar dupa 5 minute stingem focul, deoarece nu e nevoie sa fiarba prea mult, conopida fiind gata in putin timp. Servim cu patrunjel proaspat tocat aceasta mancarica delicioasa, care are aproximativ 120 calorii la 100 de grame.

Punctează această reţetă

FFurnicuti

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Conopida nu are prea multi fani, dar cei carora nu le place, nu stiu ce pierd. Eu o folosesc inclusiv in crema de legume.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Cel mai bine este sa fierbem conopida la abur, adica o curatam de frunze si o punem cu cotorul in jos intr-o oala cu diametrul ceva mai mare decat al conopidei, punem apa fiarta de 2-3 degete, acoperim cu capacul si punem la foc. desfacem buchetelele dupa ce conopida s-a racit. in acest fel conopida fierbe in abur, isi pastreaza mai bine proprietatile, iar buchetelele nu se sfarama.

abuz

anonymous

Extarordinar!!! fac de cateva ori pe an!!!

abuz

anonymous

Eu am bagat-o la cuptor a iesit fffffbuna te pup

abuz

anonymous

Super buna

abuz