Se framanta aluatul si se lasa la frigider 30minute. Umplutura:1kg mere ,100 g zahar tos,putina scortisoara,esenta de rom ,50 g stafide.Se curata merele ,se dau pe razatoare ,se calesc cu zaharul si scortisoara;cand s-au racit se adauga esenta de rom si stafidele.
Pus din toamna mere rase ,calite cu zahar dupa gust ,puse la borcan si sterilizate asa ca doar am desfacut 2borcane si am pus la prajitura.
In timp ce aluatul sta la rece,am amestecat praful de budinca cu zaharul si cu 6-7 lg din laptele rece si am lasat deoparte. batut si albusele spuma .scos aluatul si l-am intins intr-o foaie,sa va arat cum intind eu foaia mai usor ;rulez aluatul aproape cat e tava de lunga si apoi dau doar in parti cu sucitorul.
Pus foaia in tava usa putin ,apoi la cuptor la foc mic am lasat 10 min.,nu trebuie coapta foaia decat pe jumatate.
Cat a stat foaie la cuptor ,am pus restul de lapte pe foc si cand a inceput sa fiarba am pus budinca si am amestecat pana s-a ingrosat . luat deoparte ,am amestecat cele 2 galbenuse in crema, am pus spuma si am amestecat usor.scos tava dupa 10 min.,am pus merele .
Si crema de budinca calda , nivelat frumos si dat la cuptor inca 20 de minute ;altadata sa fac portie dubla de crema ca sa fie un pic mai groasa. Si asa arata.E buna;se poate pune deasupra si frisca dar presarat putin zahar pudra. si crema de budinca calda , nivelat frumos si dat la cuptor inca 20 de minute ;altadata sa fac portie dubla de crema ca sa fie un pic mai groasa. Si asa arata.E buna;se poate pune deasupra si frisca dar presarat putin zahar pudra.
Comentarii:
O
Foarte buna si deliceoasa
Ovidiu
Arata foarte bine o sa o fac si eu la fetele mele
A iesit fain
Bine bine dar deasupra n-ai pus o alta foaie?
Cred ca va fi delicioasa...o voi face maine ca acum e tarziu...
Arata foarte bine o sa o fac si eu sper sa imi reuseasca
Arata nemaipomenit si cred ca este grozava... abia astept s-o fac.