Intr-un castron se bat ouale cu zaharul. Se adauga faina, praful de copt, bicarbonat, cuisoarele. Se topeste untul si se adaug in compozitie, amestecand bine. Se decojesc merele si se dau pe razatoarea mare. Se storc bine si se amestec cu grija in aluat, ca sa nu se lase.
Se toarna totul intr-o forma de 22x30 cm., cu hartie de copt si se coace timp de aproximativ 40 de minute. Se incearca cu scobitoarea daca este gata. Se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se rceasc. Se taie in felii si se pot servi presarate cu zahar praf sau cu sos de lamaie.
Pentru sosul de lamaie punem intr-un vas untul, zaharul, sarea, cuisoarele, si se pun pe foc mediu, amestecand des ca sa se topeasca untul si zaharul pana se dizolva.
Se adauga, zeama de lamaie si coaja rasa, se aduce la punctul de fierbere, dupa care se reduce focul si se mai fierb timp de 6-7minute, mestecand continuu pana se leaga. Se ia sos de pe foc.
La inceput va fi destul de lichid, dar se va ingroasa considerabil cand se va raci. Se serveste peste bucatile de prajitura.
Comentarii:
Cam mult unt (300g) pentru 6 porții