Pizza rapida "8 minute la tigaie" (de post)

Ingrediente
4
Cost estimat: 1.33Euros€ (0.33€/porție)
Rețete inrudite
Pizza cu fructe
Preparare
Preparare45 min
Gătire30 min
- Amestecam drojdia cu zaharul si frecam un pic pana se lichefiaza. Turnam peste ea 50 ml apa fierbinte ( nu fiarta) si o lingurita de faina; amestecam si lasam maiaua la crescut aproximativ 10 minute.
- Intr-un pahar amestecam restul de apa fierbinte cu sarea si cu uleiul. Faina o punem intr-un castron mai inalt si facem in mijlocul ei o adancitura, in care turnam maiaua crescuta.
- Cu ajutorul unei furculite amestecam incet incorporand cate putina faina de pe marginea adanciturii. Periodic turnam cate putin din apa sarata cu ulei. Continuam asa pana am incorporat toate ingredientele.
- Tin sa precizez, pentru ca mi se pare important: Am folosit exact canditatile date si nu avut nevoie de alte adaugiri de faina sau lichid. Coca a iesit perfecta, moale, elastica si nelipicioasa.
- Incalzit un pic cuptorul (vreo 10 minute cu usa deschisa), oprit focul si bagat acolo castronul cu coca, la crescut, pentru o ora.Laura ne sfatuieste sa lucram cu coca pe un fund de lemn "pentru ca in contact cu lemnul glutinele confera aluatului elasticitate".
- De asemeanea, blaturile de pizza trebuie intinse cu MANA nu cu sucitorul. " Stiu ca ma repet dar nu folositi in nici un caz facaletul pentru intinsul foii. Preferati o pizza mai neregulata ca forma decat o pizza perfect rotunda dar fara gust care isi pierde elasticitatea in momentul in care se raceste" mai spune ea si ii dau dreptate.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 474Kcal
- Carbo: 82.7g
- Grăsimi: 8.4g
- Grăsimi sat.: 1.3g
- Proteine: 13.8g
- Fibre: 4.5g
- Zahăr: 4.1g
- ProPoints: 13
- SmartPoints: 14
Informații nutriționale pentru 1 porție (184g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: