Pizza cu branza raclette

votează acum
Pizza cu branza Raclette
Felul principal
Ușor
1 h 25 m

Raclette este o reteta pe care o savuram de obicei la munte, dupa o zi de ski. Raclette sau racleta/racletă este denumirea generică pentru tipurile de brânză semi-tari, produse din lapte de vacă nepasteurizat. Raclette, de la verbul racler – a răzui, în franceză, desemnează instrumentul tradițional în care sunt încalzite felii groase de brânză până încep să se topească. Va propun o varianta pizza. Practic daca nu aveti grill-ul electric cu tăvițe speciale pentru raclette .

Ingrediente

6

aluat:

Preparare

Preparare1 oră
Gătire25 min
  • Pizza cu branza Raclette - Preparare etapa 1Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina.
    Lasam sa-si dubleze volumul .
    In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua si sarea. Amestecati.
    Adaugati trepat apa calda. La final adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute.
  • Pizza cu branza Raclette - Preparare etapa 2Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.
  • Pizza cu branza Raclette - Preparare etapa 3Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie felii.
    Se curata si se taie marunt ceapa și usturoiul.
    Se prajeste baconul fara sa punem grasime, adaugam ceapa si usturoiul si coloram.
    Adăugați smantana, un pic de sare și piper, gatiti la foc mic 2-3 minute. Rezervati.
  • Pizza cu branza Raclette - Preparare etapa 4Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma rotunda.
    Puneti sosul pregatit si rezervat,
  • Pizza cu branza Raclette - Preparare etapa 5Depuneti apoi feliile de jambon si de cartofi.
  • Pizza cu branza Raclette - Preparare etapa 6Puneti deasupra feliile de branza raclette si presaram cimbru uscat.
    Dati la cuptorul cald la 200°c timp de 20-30 de minute.
  • Pizza cu branza Raclette - Preparare etapa 7Serviti cu salata verde....este delicioasa !!

Punctează această reţetă

catalina_lCatalina_l

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: